Κυβερνητική αναλγησία εκτός ορίων: «Διακοπές ρεύματος πάντοτε γινόντουσαν» – Όποιος δεν πληρώνει «βρίσκεται αντιμέτωπος» με τέτοια «περιστατικά»!

Κυβερνητική αναλγησία εκτός ορίων: «Διακοπές ρεύματος πάντοτε γινόντουσαν» – Όποιος δεν πληρώνει «βρίσκεται αντιμέτωπος» με τέτοια «περιστατικά»!

  • |

Με μια… χαλαρότητα φαίνεται πως αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τις διακοπές ρεύματος σε νοικοκυριά που δυσκολεύονται να πληρώσουν.

Προσέξτε το σκεπτικό του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου.

Αρχικά υποστήριξε, σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ: «Εμείς θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν να μη φτάσουμε στο σημείο να περιορίσουμε την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος που είναι απολύτως αναγκαία για τη λειτουργία και των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων. Δεν έχουμε αυτή την ώρα ενδείξεις».

Στη συνέχεια και σε ερώτηση για τις διακοπές ρεύματος και σε περιπτώσεις πολιτών που δεν μπορούν να ανταποκριθούν είπε:

«Διακοπές ρεύματος πάντοτε γινόντουσαν και στο παρελθόν, ακόμα και όταν δεν είχαμε ενεργειακή κρίση. Όταν κάποιος δεν πληρώνει παρατεταμένα ρεύμα του πάντα βρίσκεται αντιμέτωπος με αυτού του είδους τα περιστατικά».

Και συμπλήρωσε: «Καταλαβαίνουμε ότι ο κόσμος δυσκολεύεται, γι’ αυτό ακριβώς όμως υπάρχουν και προγράμματα στα οποία κάποιος πρέπει να δίνει ένα ποσό έναντι. Γιατί φανταστείτε τώρα με αυτό το πρόβλημα που έχουμε τι θα γινόταν αν υπήρχε και μια μαζική στάση πληρωμών από την πλευρά των καταναλωτών…».

Καταλάβατε; Εάν δεν μπείτε (ή δεν μπορείτε να μπείτε) στα προγράμματα της κυβερνήσεως τότε «απλά» θα κοπεί το ρεύμα σας. Έτσι γινόταν πάντα, άλλωστε, όπως λέει – κυνικά – και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

http://sioualtec.blogspot.com

 

Εκτρωφείο Λαγων Καρφής Ευαγγελος