Κ. Γιαννόπουλος: Η κυβέρνηση θέλει να κλείσει το Χαμόγελο του Παιδιού

Κ. Γιαννόπουλος: Η κυβέρνηση θέλει να κλείσει το Χαμόγελο του Παιδιού

  • |

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιτίθεται τώρα και κατά του Χαμόγελου του Παιδιού.

Ως δαμόκλειο σπάθη που κρέμεται πάνω από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» αλλά και τους άλλους ιδιωτικούς αντίστοιχους φορείς και ανά πάσα στιγμή μπορεί να αλλάξει το διοικητικό του συμβούλιο, να ακυρώσει το έργο του και να το οδηγήσει σε κλείσιμο, χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του, Κώστας Γιαννόπουλος, την υπουργική απόφαση 40494/3.5.2022 του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Κατά τον κ. Γιαννόπουλο, η εν λόγω υπουργική απόφαση της κ. Δόμνας Μιχαηλίδου οδηγεί άμεσα στο κλείσιμο των τριών Σπιτιών Ημερήσιας Φροντίδας του «Χαμόγελου του Παιδιού», αφού δε συμπεριλήφθηκε στην απόφαση η λειτουργία τους και σε διάστημα ενός χρόνου θα κλείσουν και τα έντεκα Σπίτια Διαβίωσης του φορέα, αφού είναι αδύνατο να πληρούν τις οικοδομικές τακτοποιήσεις που προβλέπει η υπουργική απόφαση.

Εφόσον δεν πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις, προβλέπεται αλλαγή του διοικητικού συμβουλίου του φορέα. Κλείσιμο των σπιτιών και αλλαγή του διοικητικού συμβουλίου κατά τον κ. Γιαννόπουλο μαθηματικά θα οδηγήσουν στο κλείσιμο του «Χαμόγελου του Παιδιού, με θύματα τις περίπου 17.000 οικογένειες που ο φορέας έχει στηρίξει και συνεχίζει να στηρίζει.

«Σου λέει η υπουργική απόφαση, για παράδειγμα, ότι, αν ένα σπίτι δεν έχει πέντε τουαλέτες και έχει τρεις, θα πρέπει να κλείσει. Το ίδιο θα συμβεί, αν δεν έχει, για παράδειγμα, είκοσι τετραγωνικά μέτρα κουζίνα ή υπνοδωμάτιο και αυτά είναι μικρότερα. Τέτοιοι είναι οι όροι τακτοποίησης που προβλέπει η υπουργική απόφαση. Όμως, τα ακίνητά μας βρίσκονται μέσα στις πόλεις και δεν είναι δυνατό να αλλάξουν ή να μεγαλώσουν. Πού θα βρούμε χρήματα, για να αλλάξουμε ακίνητα; Με μαθηματικά ακρίβεια θα κλείσουμε. Άμεσα μας παραδίδεται ένα σπίτι στην Κρήτη, το οποίο χτίζεται με χρήματα ολλανδικού φορέα. Αυτό άρχισε να κατασκευάζεται πριν τη συγκεκριμένη υπουργική απόφαση και άρα δε θα μπορέσει να λειτουργήσει ούτε αυτό», τονίζει στο ο κ. Γιαννόπουλος.

Ο κ. Γιαννόπουλος κατηγόρησε ευθέως την υφυπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου ότι “έχει εμπάθεια εναντίον του Χαμόγελου του Παιδιού”!

http://artinews.gr/