Στα ύψη οι τιμές…

Στα ύψη οι τιμές…

  • |

Οι τιμές έχουν εκτοξευθεί στα ύψη, η βενζίνη πωλείται πλέον κοντά στα 3 ευρώ. Ο Ευρωπαίος πολίτης θα πληρώσει 100 ευρώ για μια μεγαβατώρα φυσικού αερίου, όταν ο Αμερικανός πληρώνει 10 και ο Ρώσος 2 ή 3. Παράλληλα με την οικονομική ληστεία των πολιτών και τα υπερκέρδη των πολυεθνικών, έχουμε και την περιβαλλοντική επιβάρυνση. Η Γερμανία, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση, θα επανεκκινήσει τους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα για να εξοικονομήσει φυσικό αέριο, καθώς η Ρωσία προχωρά σε μειώσεις των παραδόσεων φυσικού αερίου στην Ευρώπη. Την περασμένη εβδομάδα, ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom μείωσε τις ροές μέσω του αγωγού Nord Stream, μιας σημαντικής υποθαλάσσιας σύνδεσης που μεταφέρει φυσικό αέριο απευθείας στη Γερμανία.

Τώρα φοβούνται ότι η έλλειψη φυσικού αερίου θα ωθήσει τις τιμές ακόμη υψηλότερα, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει κοινωνικές κρίσεις, ενώ ο αποκλεισμός των εξαγωγών δημητριακών μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλη επισιτιστική κρίση.

Οι κανίβαλοι των κερδών ξαμολύθηκαν στην καπιταλιστική ζούγκλα. Και χωρίς ομαδική και συντονισμένη αντίδραση, τα συνήθη θύματα θα φαγωθούν χωρίς έναν σπασμό…

http://artinews.gr