Να γιατί θα γίνουν πρόωρες εκλογές

  • |

Να γιατί θα γίνουν πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα. Αιτία τους είναι η αναμενόμενη παγκόσμια ύφεση, που θα πλήξει και την Ελλάδα, και όχι η τοξική αντιπολίτευση, όπως υποστηρίζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός δεν επιθυμεί να εισπράξει τις συνέπειες τις κρίσης και προσπαθεί με την επίσπευση των εκλογών να προλάβει τα χειρότερα γι’ αυτόν.

Όσο για την κρίση, «Η πιθανότητα να βυθιστεί η παγκόσμια οικονομία σε ύφεση πλησιάζει το 50%», ανακοίνωσαν οι οικονομολόγοι της Citigroup την Τετάρτη 22 Ιουνίου, ενώ ήδη «οι κεντρικές τράπεζες αυστηροποιούν τη νομισματική τους πολιτική και η ζήτηση πέφτει», αναφέρει το Bloomberg.

Σύμφωνα με το Citigroup, η παγκόσμια ανάπτυξη αναμένεται να είναι 3% φέτος και να μειωθεί στο 2,8% το 2023.

Ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ του Κατάρ την Τρίτη, «Δεν έκρυψε την άποψή του ότι η οικονομία των ΗΠΑ οδεύει προς κρίση».

Την Κυριακή 19 Ιουνίου, ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι «μια ύφεση είναι αναπόφευκτη».

Σύμφωνα με την επιτροπή οικονομολόγων που συμμετείχε σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal, η πιθανότητα ύφεσης στις Ηνωμένες Πολιτείες φέτος έχει «αυξηθεί δραματικά», φθάνοντας στο 44%, από 28% που ήταν στην τελευταία έρευνα τον περασμένο Απρίλιο.

Υπό αυτές τις συνθήκες οι πρόωρες εκλογές για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι μονόδρομος. Μάλιστα, όσο γρηγορότερα τις κάνει τόσο λιγότερες θα είναι οι δυσμενείς συνέπειες για το κόμμα του…

http://artinews.gr