Με την Κική ή την Κοκό;

Με την Κική ή την Κοκό;

  • |

Δεν θα τα γράψω ακαδημαϊκά, κι ας τα έχω διδαχθεί απ’ τους καλύτερους. Ας διαβάσει κάποιος Τζούντιθ Μπάτλερ, Γουέντι Μπράουν, Τζοάνα Μπερκ ή τη δική μας Αθηνά Αθανασίου και θα τα μάθει καλύτερα. Θα τα πω αλλιώς, αλλιώτικα και πασαλιμανιώτικα.

Σαν τώρα θυμάμαι τους πηχυαίους τίτλους: «Ο πρώτος ομοφυλόφιλος υπουργός της Ελλάδας», «Ο πρώτος ανοιχτά γκέι υπουργός», «Ανοιχτά γκέι, υπουργός και τώρα πατέρας»… Οι πρώτοι δύο αναφέρονταν στον δικό μας υφυπουργό Πολιτισμού, Νικόλα Γιατρομανωλάκη. Ο τρίτος αναφέρεται σε έναν υπουργό στις ΗΠΑ.

Νόρα Ράλλη

Στην Ελλάδα δεν έχουμε φτάσει σε τόσο… ελευθεριακές καταστάσεις. Ακόμα πετροβολούμε τις παραστάσεις του «Jesus Christ Super Star», όχι να κάνουμε και γκέι υπουργό πατέρα! Εδώ, οι περισσότεροι άνδρες ομοφυλόφιλοι πολιτικοί όχι μόνο κρύβονται, αλλά παντρεύονται κιόλας (γυναίκα) και κάνουν και παιδιά για να δείξουν πόσο «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια» είναι!

Από αυτή την άποψη, ήταν προς τιμήν του κ. υφυπουργού, όχι τόσο που δήλωσε τη σεξουαλική του ταυτότητα, αλλά που δεν μπήκε στη λούμπα να το παίξει δήθεν και «άντρακλας» και «πατέρας» και όλα τα στερεότυπα μιας αρρενωπότητας, της οποίας του τοξικού «φύλου» μύρια δεινά έπονται. Φτάνει όμως μόνο αυτό; Αρκεί; Ή μήπως δρα ως μια αντεστραμμένη κολυμπήθρα του Σιλωάμ, της οποίας επίσης του ενός «μπλουμ» μύρια «ξεπλύματα» έπονται…;

«Γιατί εγώ πρέπει να νιώθω ότι ανήκω στην ίδια “κοινότητα” με τον εν λόγω υφυπουργό και όχι με τον Αλέξη (σ.σ. Τσίπρα) λόγω ετεροκανονικότητας;» μου είπε ο εξαιρετικός Νίκος Γραικός, συγγραφέας και καθηγητής ελληνικών στο Παρίσι, όπου μένει με τον σύζυγό του, Φιλίπ, με αφορμή τα όσα έγιναν τελευταία στο Εθνικό… Για πες μου τώρα εσύ: έχει ή δεν έχει δίκιο;

efsyn.gr/

Σχόλια (0)

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.