Υπάρχει κανένας αντικυβερνητικός στην τηλεόραση;

Υπάρχει κανένας αντικυβερνητικός στην τηλεόραση;

  • |

Τους πήρα όλους με τη σειρά, έναν προς έναν και μία προς μία. Όλους τους δημοσιογράφους παύλα παρουσιαστές, τους εκπομπάρχες δηλαδή, που δουλεύουν στα πανελλαδικά κανάλια. Στη δημόσια ΕΡΤ και στα ιδιωτικά Mega, ANT1, Star, Alpha, Open και ΣΚΑΪ. Σε όλα τα κανάλια δεν (πρέπει να) υπάρχει ούτε ένας δημοσιογράφος που να είναι αντικυβερνητικός. Δεν ζητώ να είναι φουλ αντικυβερνητικός, ανεβασμένος στα κάγκελα. Όχι, όχι. Ακόμα και light αντικυβερνητικός, έτσι, να κάνει λίγη κριτική. Ουδείς, μάλλον.

Δημήτρης Κανελλόπουλος

Θα μου πείτε τι κάθεσαι και κάνεις, εκδίδεις πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων στην ελληνική τηλεόραση; Όχι, απλώς παρατηρώ τις ανύπαρκτες ισορροπίες. Διότι μπορεί να μην υπάρχει κάποιος αντικυβερνητικός αλλά υπάρχουν πολλοί φιλοκυβερνητικοί. Άλλοι ήπια και άλλοι τόσο παθιασμένα που ακούγονται καλύτεροι και από υπουργούς. Λες Οικονόμου π.χ. και δεν καταλαβαίνει κανένας ποιον εννοείς…

Θα μου πείτε -ξανά- δεν είναι δικαίωμα οποιουδήποτε δημοσιογράφου να έχει τις απόψεις του και να υποστηρίζει την κυβέρνηση; Εννοείται και καλά κάνει. Τι συμβαίνει όμως αν σε όλα τα κανάλια υπάρχουν μόνο δημοσιογράφοι που είναι φιλοκυβερνητικοί χωρίς να ακούγεται αντίλογος; Πώς λέγεται αυτό; Θα σας πω πως λέγεται: λίστα Πέτσα. Τα κανάλια προσλαμβάνουν μόνο δημοσιογράφους της μίας πλευράς. Λίστα Πέτσα λοιπόν και, διόλου τυχαία, 108η θέση στην κατάταξη του Τύπου παγκοσμίως.

Θα μου πείτε -τρίτη φορά- έχει τόση δύναμη η τηλεόραση πλέον; Όχι, είναι η απάντηση. Τα social media είναι πολύ πιο δυνατά. Οπότε οι μόνοι χαμένοι στο τέλος θα είναι οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι. Άλλωστε οι ολιγάρχες στους οποίους ανήκουν τα κανάλια δεν νομίζω πως νοιάζονται και πολύ για όσα συζητάμε εδώ. Ειδικά που κάποιοι από αυτούς έχουν και τα πετρέλαια του Πούτιν να μεταφέρουν.

efsyn.gr