Φτου σου, μη σε βασκάνω!

Φτου σου, μη σε βασκάνω!

  • |

Η βόρεια Ελλάδα έχει την τιμητική της αυτές τις μέρες. Κατ’ αρχάς, η Θεσσαλονίκη μας, αυτή η γνωστή και μεγάλη φτωχομάνα, θα δεχτεί έναν φτωχό και μόνο καουμπόι, τον Μητσοτάκη, με όλο του το μπόι: με τις προεκλογικές του υποσχέσεις, τις μετεκλογικές του επισχέσεις, τις υποκλοπές και τις κλοπές τις σκέτες.

Νόρα Ράλλη

Κομμένη θα ’ν’ η πόλη στα δύο -να μη σου τύχει να πρέπει να κατεβείς στο κέντρο ένα πράμα! Γενικά, αποτελεί χαρακτηριστικό αξιαγάπητου ηγέτη το να μη χρειάζεται κουστωδία αστυνομικών τριγύρω του. Απ’ αυτούς είν’ κι ο δικός μας. Μη βλέπεις πως «κλείνει» η μισή πόλη για να πάει αυτός να πει τα αυτά του και να πείσει το κοινό του, που συνεχώς τού εύχεται… τα γνωστα!. Ολη αυτή η αντάρα γίνεται γιατί ματιάζεται εύκολα το αγόρι (για προφανείς λόγους) και πρέπει κάπως να προστατευτεί.

Την ίδια στιγμή που στη Θεσσαλονίκη όλοι φτύνουν τον Κυριάκο μας (για να μην τον ματιάσουν), στη Δράμα γίνεται το 45ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους. Ενα φεστιβάλ εξαιρετικά σημαντικό, με μεγάλο κύρος στο εξωτερικό. Νέοι σκηνοθέτες έρχονται απ’ όλο τον κόσμο (ο άλλος ξεκίνησε από τη Χιλή για να ’ρθει στη Δράμα!), οι αίθουσες προβολών γεμίζουν, αξιόλογες ολιγόλεπτες ταινίες προβάλλονται (όχι πολλές, αλλά αρκετές).
«Θα πρότεινα και οι θεσμικοί παράγοντες να έρχονται στις αίθουσες!», είπε στην τελετή έναρξης ο σκηνοθέτης Θανάσης Νεοφώτιστος. Και το είπε, γιατί απ’ όσους ήταν εκεί μέσα (δημαρχέους, περιφερειάρχες, βουλευτές κ.λπ.) κανένας δεν πατάει. Μόνο τα μεγάλα λόγια για το υπέρτατο κυβερνητικό έργο έρχονται να πουν και την κάνουν. Αφήνοντας εμάς πίσω, να προσπαθούμε να «στεγνώσουμε» από τα σάλια, μέσα στις σκοτεινές αίθουσες. Και μιλάμε για πολύ σάλιο…

efsyn.gr