ίδρυση ενός Υπουργείου Διαφθοράς και Παρακρατικών Αποχετεύσεων

ίδρυση ενός Υπουργείου Διαφθοράς και Παρακρατικών Αποχετεύσεων

  • |

Αγαπητοί μου συμπολίτες!

Το κλίμα των ημερών με υποχρεώνει να θέσω σε δημόσια διαβούλευση μία πρόταση που έχω υποβάλλει σε πολλές κυβερνήσεις και δυστυχώς δεν εισακούστηκε από καμμία: την ίδρυση ενός Υπουργείου Διαφθοράς και Παρακρατικών Αποχετεύσεων, όπου θα συγκεντρώσουμε τους επίορκους δημοσίους υπαλλήλους και τα πιο διεφθαρμένα στελέχη της Εφορίας, της Πολεοδομίας, του Δικαστικού Σώματος και της Αστυνομίας.

Έτσι αντί ν’ αφήνουμε τους τοξικούς ρύπους να διαχέονται παντού θα τους περιορίζαμε σ’ έναν ελέγξιμο χώρο, ενώ παραλλήλως θα εξασφαλίζαμε την κάθαρση των υπολοίπων υπουργείων και συνεπώς τον ηθικό εξαερισμό της δημόσιας ζωής.

Για να προλάβω μάλιστα τις ενστάσεις και τις διαμαρτυρίες όσων ξενίζονται από την ιδέα, υπενθυμίζω ότι σε άλλα πεδία έχει ήδη στεφθεί με επιτυχία. Μαζεύουμε τους ειδεχθείς εγκληματίες σε φυλακές υψίστης ασφαλείας, τους ανεπιθύμητους μετανάστες σε στρατόπεδα και τους απόκληρους σε άθλια υποάστεια.

Πολλές κυβερνήσεις εξυγιαίνουν το τραπεζικό σύστημα της χώρας τους παροχετεύοντας τα σπασμένα του σε μία «κακή» τράπεζα ενώ η διεθνής πλουτοκρατία εξορίζει τα αποβράσματά της σε κρουαζιέρες διαρκείας στους φορολογικούς παραδείσους της Καραϊβικής… Με δεδομένη λοιπόν την κουλτούρα των διαχωρισμών και εφόσον δεν θεωρούμε σωστό να θίξουμε τους μισθούς και τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των διεφθαρμένων κρατικών λειτουργών, είναι πιο βολικό να τους αξιοποιήσουμε στο εν λόγω υπουργείο και για τους αρίστους εξ αυτών να θεσπίσουμε μάλιστα τιμητικές διακρίσεις και μετάλλια, με κορυφαίο το Διαφθορείον Ανωτάτης Τάξεως.

Εν κατακλείδι, ως ύστερο αλλά όχι έσχατο επιχείρημα, σημειώνω, ότι ένα τέτοιο υπουργείο, με αποκλειστικό αντικείμενο τις ανέντιμες συναλλαγές, τους εκβιασμούς, τις δωροδοκίες και τις συναφείς παράνομες πρακτικές, όχι μόνο θα αυτοχρηματοδοτείται από τις μίζες αλλά θα αποδειχθεί πιο κερδοφόρο απ’ όλα τα υπόλοιπα παραγωγικά υπουργεία μαζί!