Αν, ίσως και εφόσον

Αν, ίσως και εφόσον

  • |

Αν έγιναν υποκλοπές, ίσως και να μην έπρεπε, εφόσον όμως ήταν «εθνικοί εχθροί» οι επισυνδεόμενοι, καλά τους έκαναν. Αν θελήσει κάποιος να μιλήσει για τις υποκλοπές, ίσως να το βουλώσει καλύτερα, εφόσον δεν θέλει να πάει φυλακή για 10 χρόνια. Αν υπάρχει ακρίβεια, ίσως και να μην τρώμε τόσα μακαρόνια, εφόσον οι πλούσιοι είναι οι μακαρονάδες, οπότε καλά κάνει και υπάρχει ακρίβεια (αν υπάρχει), ώστε να φορολογούνται οι πλούσιοι και να τα δίνει η Ν.Δ. σε κάτι που τους λένε «φτωχοί». Αν δεν προσαρμόζεσαι, ίσως να το ξανασκεφτείς, εφόσον βέβαια θέλεις τη ζωούλα σου, καθώς «όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει».

Νόρα Ράλλη

Αν νιώθεις την ανισότητα μέσα κι όξω σου, ίσως είναι καιρός να συμφιλιωθείς με αυτό το, μικροπρεπές και μίζερο στο κάτω κάτω, συναισθηματάκι, εφόσον έτσι είναι τα πράγματα: η ανισότητα είναι κομμάτι της ανθρώπινης φύσης. Τέλος, αν είσαι από αυτούς που λένε «φτωχοί», ίσως θα έπρεπε να είχες προνοήσει για ένα σωστό βιογραφικό δύσμοιρε, εφόσον δεν θες να είσαι ένας άχρηστος (που αυτός είσαι) στην κοινωνία.

Σ’ τα είπε η Ν.Δ. (πρωθυπουργός, βουλευτές, στελέχη) όλα τούτα, σ’ τα ξανάπε, σου άρεσαν (προφανώς, αλλιώς πώς!), σ’ τα μάζεψα κι εγώ εδώ να τα ’χεις all together (όποτε μιλάω για τη Ν.Δ., μου βγαίνει αβίαστα η αγγλικούρα), βάλ’ τα και στο άδειο ψυγείο σου, μην τα ξεχάσεις (αλλιώς πώς;). Οχι τίποτε άλλο, έρχονται κι άλλα…

Αύριο Τετάρτη 23/11, βγαίνουν στο σφυρί τρεις ιστορικοί κινηματογράφοι: «Αστορ», «Αελλώ», «Ιντεάλ». Ισως γκρεμιστούν, ίσως πουληθούν. Περιουσία του ΕΦΚΑ είναι (αυτό δεν σημαίνει και δική μας; του λαού;), ό,τι θέλουν θα τους κάνουν. Αυτοί. Της Ν.Δ. οι ξακουστοί. Εσύ εκεί: Netflix, Παπακαλιάτη και ξερό ψωμί (στην κυριολεξία). Στην ησυχία σου να κάθεσαι και, προπαντός, μη μου ταράζεσαι. Τα «αν, ίσως και εφόσον» να ’ν’ καλά!

efsyn.gr/