Μας πήραν χαμπάρι

Μας πήραν χαμπάρι

  • |

Το πώς εξελίσσονται τα πράγματα στη χώρα μας είχε αρχίσει να γίνεται γνωστό εδώ και καιρό. Αρχισε να φαίνεται από τα πρώτα δημοσιεύματα για τις υποκλοπές και παρότι τα στοιχεία συσσωρεύονταν και οι μήνες περνούσαν, δεν σημειωνόταν καμία εξέλιξη.

Την ίδια ώρα, αντί άλλης απαντήσεως, πρωταγωνιστές, κομπάρσοι και «έρημοι κι απρόσωποι» -κατά Σαββόπουλον- εκπρόσωποι μιλούσαν για σκευωρία όμοια με εκείνη της Novartis, πιστεύοντας ότι έτσι μπορούν να ξεφύγουν. Μόνο που, όπως φαίνεται, οι Βέλγοι αστυνομικοί και εισαγγελείς τα είδαν αυτά, είδαν πώς εξελίχθηκε στη χώρα μας το σκάνδαλο, πώς… αξιοποιήθηκαν από τις δικές μας Αρχές τα στοιχεία που έδωσαν οι Αμερικανοί και έμαθαν.

Μάνος Τσαλδάρης

Αποφάσισαν, λοιπόν, να δράσουν μόνοι και συνέλαβαν Ιταλούς και την Εύα Καϊλή, με την τελευταία να πιάνεται επ’ αυτοφώρω, αφού σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο Ansa μέσα στη βαλίτσα που μετέφερε ο πατέρας της, εκτός από μετρητά, υπήρχαν και πράγματα του μωρού της.

«Στην τσάντα […] φέρεται να βρέθηκαν επίσης ένα μπιμπερό, γάλα και ένα iPad για τη μόλις 2 ετών κόρη της που έχει αποκτήσει με τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι. Η τσάντα πρέπει να ήταν έτοιμη ώρες πριν από τη σύλληψη της Ελληνίδας ευρωβουλευτού» ανέφερε χαρακτηριστικά το Ansa, χωρίς να νοιάζεται για το τι λένε οι εδώ συνήγοροί της.

Αθόρυβα έδρασε και η γενική εισαγγελέας της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στην υπόθεση της Μαρίας Σπυράκη, που παρότι «γνώριζε εδώ και τρία χρόνια ότι ελεγχόταν από την ευρωπαϊκή υπηρεσία» (βλ. «Βήμα της Κυριακής») «δεν είχε η ίδια φροντίσει να ενημερώσει αρμοδίως […] στο Μαξίμου τον Πρωθυπουργό».

Ντρεπόμαστε που μας πήραν… χαμπάρι;

efsyn.gr/