Γιατί χαίρονται τα ΜΜΕ και χαμογελούν, πατέρα;

Γιατί χαίρονται τα ΜΜΕ και χαμογελούν, πατέρα;

  • |

Πότε είναι τελικά έγκυρο το Spiegel; Με αυτό το αγωνιώδες ερώτημα μας άφησαν πρωτοχρονιάτικα τα «ενωμένα» ΜΜΕ Πέτσα και Σία. Διότι εφόσον η υποτιθέμενη συγνώμη τού –από προχθές– έγκυρου γερμανικού περιοδικού έπαιζε δύο ημέρες σχεδόν πρώτη είδηση στα υποδειγματικά αφοσιωμένα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη κανάλια, ραδιόφωνα, ιστολόγια κ.λπ., τότε δεν υπάρχει πλέον λόγος να θάβονται τα υπόλοιπα άρθρα του Spiegel που είχαν… παραπέσει. Για παράδειγμα, θα αναδειχθεί έστω και καθυστερημένα το σκληρό editorial του –από προχθές– έγκυρου περιοδικού; Το άρθρο ενός από τους αρχισυντάκτες του και συγκεκριμένα του Μαξιμίλιαν Ποπ στις 31.8.2022 που έγραφε μεταξύ άλλων: «Η διάλυση της δημοκρατίας στην Ουγγαρία και την Πολωνία κρατά απασχολημένα τα ευρωπαϊκά δικαστήρια και την Κομισιόν.

Αντα Ψαρρά

Το γεγονός ότι η Ελλάδα, υπό τον δεξιό συντηρητικό Κυριάκο Μητσοτάκη, ολισθαίνει συνεχώς προς την απολυταρχία δεν έχει ενοχλήσει ιδιαίτερα τις Βρυξέλλες, το Βερολίνο και το Παρίσι. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αυτοπροβάλλεται ως μεταρρυθμιστής που ανασυγκροτεί την Ελλάδα. Στην πραγματικότητα κυβερνά όλο και πιο αυταρχικά. Η Ε.Ε. πρέπει να παρέμβει. Είναι αμέτρητες πλέον οι νομικές παραβιάσεις που διαπράττουν Ελληνες αξιωματούχοι υπό την ηγεσία του. Η ελληνική κυβέρνηση έχει de facto αναστείλει το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο. Χρησιμοποίησαν μετανάστες ως σκλάβους για αυτές τις παράνομες απωθήσεις, απήγαγαν ανθρώπους που αναζητούσαν προστασία από τα ελληνικά νησιά και τους εγκατέλειψαν στη θάλασσα».

Το άρθρο τού –από προχθές– έγκυρου περιοδικού συνεχίζει με την κατρακύλα της ελευθερίας του Τύπου και φυσικά με το «Κυριάκος-gate» και την ΕΥΠ. «Σε ποιο βαθμό εμπλέκεται ο ίδιος ο Μητσοτάκης στην υπόθεση είναι κάτι που δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί. Εναπόκειται πρώτα από όλα στους Ελληνες να σταματήσουν την αυταρχικότητα στη χώρα τους» έγραφε το Spiegel, χωρίς φυσικά να ανασκευάσει ούτε λέξη.

Η συντονισμένη λαθροχειρία στο πρόσφατο άρθρο του γερμανικού περιοδικού που αναγνώρισε (προς τιμήν του) κάποια λάθη στον τρόπο με τον οποίο μετέδωσε το ρεπορτάζ για τους εγκλωβισμένους στον Εβρο είναι αναμφισβήτητα η πρώτη μαύρη σελίδα του 2023 για τη δημοσιογραφία στην Ελλάδα.

efsyn.gr