Προσοχή, έρχεται τσουνάμι προπαγάνδας

Προσοχή, έρχεται τσουνάμι προπαγάνδας

  • |

Λάβετε θέσεις. Ετοιμοι. Πυρ. Το θέατρο σκιών στα καλύτερά του, έρχεται οσονούπω. Η κλεψύδρα έχει πλέον γυρίσει ανάποδα και η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει.

Το διακύβευμα των εκλογών είναι, όπως πάντα άλλωστε, εξόχως σημαντικό. Για τη ζωή μας. Για τις ζωές των παιδιών μας. Για την καθημερινότητα, τη βιοπάλη, την αλληλεγγύη, την ανθρωπιά και την αξιοπρέπεια όλων όσοι διατηρούν ακέραιες και αδιαπραγμάτευτες τις αξίες τους.

Κώστας Μανωλιουδάκης

Οι υπόλοιποι θα προσπαθήσουν για πολλοστή φορά να βιάσουν την κοινή λογική για ίδιον όφελος. Να παπαγαλίσουν «γραμμές». Να θυσιάσουν το κοινό καλό και να αγνοήσουν επιδεικτικά τους συνανθρώπους τους. Στον βωμό του… ανταγωνισμού. Του κέρδους. Της καρέκλας. Της εξουσίας. Για την πάρτη τους. Κυρίες και κύριοι, προσοχή! Ερχεται τσουνάμι προπαγάνδας. Κλείστε τις τηλεοράσεις. Μη βάζετε τον εαυτό σας σε δοκιμασίες αντοχών. Επιλέξτε την πληροφόρηση που σας αξίζει. Σεβαστείτε τη νοημοσύνη σας. Θα σας πουν ότι αυξήθηκαν οι αποδοχές και οι δείκτες απασχόλησης. Οτι η αδιανόητη αύξηση της ακρίβειας αποτελεί φαντασίωση και όχι αδυσώπητη πραγματικότητα. Οτι… χαβιάρι τρώνε και αριστεροί, όχι μόνο δεξιοί. Πως απλώς βάζουν αναχώματα για τη διεθνή κρίση. Πως αυξήθηκαν οι τζίροι των επιχειρήσεων και ότι δεν είναι κοροϊδία τα επιδόματα για το 10% των εξόδων πρώτης ανάγκης. Οχι, δεν είναι ψίχουλα, ούτε προεκλογικά «αντίδωρα». Προς θεού. Νοιάζονται για τον απλό κόσμο και τον μεροκαματιάρη. Οχι για την εξουσία. Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα, χωρίς εμένα. Φοβάμαι.

efsyn.gr/