Σχόλιο της Λαϊκής Ενότητας-ΑΑ για τα επιδόματα στους συνταξιούχους

Σχόλιο της Λαϊκής Ενότητας-ΑΑ για τα επιδόματα στους συνταξιούχους

  • |

 

Δεν καλύπτονται με ψίχουλα οι μειώσεις των συντάξεων κ. Μητσοτάκη.

Με πανηγυρικό τρόπο προπαγανδίζει η κυβέρνηση τα επιδόματα των 200, 250 και 300 ευρώ, που θα δοθούν στις 31 Μαρτίου σε συνταξιούχους, των οποίων οι συντάξεις έχουν περικοπεί τουλάχιστον κατά 40% εξ αιτίας των μνημονιακών νόμων, που ψήφισαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ , ΠΑΣΟΚ και επί δεκατρία χρόνια δεν έχουν λάβει καμία αύξηση!!!

Πρόκειται για πρόκληση και κοροϊδία απέναντι στους απόμαχους της δουλειάς.
Οι συνταξιούχοι έχουν υποστεί διαχρονικά τις μεγαλύτερες οριζόντιες μειώσεις στο εισόδημα τους και η μεγάλη πλειοψηφία αυτών αδυνατεί να καλύψει βασικές βιοτικές ανάγκες.

Τεράστιες ευθύνες έχει και ο ΣΥΡΙΖΑ, που επί της διακυβέρνησης του ψήφισε το Ν.4387/2016 (Νόμος Κατρούγκαλου), που έβαλε τις βάσεις για τη μείωση των συντάξεων και στο μέλλον και καταδίκασε 1.200.000 συνταξιούχους, (συνταξιούχους προ της εφαρμογής του ν.4387/2016) λόγω προσωπικής διαφοράς, να μην πάρουν ποτέ αύξηση, παρά την αύξηση του κόστους ζωής.

Τώρα ο Κ. Μητσοτάκης, αντί να καταργήσει το νόμο, όπως είχε δεσμευτεί προεκλογικά, τον εφαρμόζει απαρέγκλιτα και πετάει ένα ξεροκόμματο στους συνταξιούχους, παρουσιάζοντας το ως μεγάλη παροχή.

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι απόλυτα υπεύθυνοι για την φτωχοποίηση των συνταξιούχων.
Δεν καλύπτονται οι τεράστιες μειώσεις στις συντάξεις, η ακρίβεια και η εκτόξευση του κόστους ζωής με 200-300 ευρώ μετά από δεκατρία χρόνια!
Δεν μπορούν πλέον να κοροϊδέψουν τους συνταξιούχους με ψίχουλα.

Απαιτείται:
Αποκατάσταση των συντάξεων και επαναφορά τους στα προ των μνημονίων επίπεδα με συνυπολογισμό του πληθωρισμού.
Εφαρμογή της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής σε μισθούς και συντάξεις για να αναπληρώνονται οι απώλειες από το διαρκώς αυξανόμενο κόστος ζωής.
Επιστροφή των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους.

Τα παραπάνω αποτελούν δικαιώματα των συνταξιούχων. Οτιδήποτε άλλο είναι εμπαιγμός.

Εκτρωφείο Λαγων Καρφής Ευαγγελος