Γιάννης κερνά και Γιάννης πίνει

Γιάννης κερνά και Γιάννης πίνει

  • |

Και τα γένια και τα χτένια και το μαχαίρι και το πεπόνι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Οπως από τούδε και κατά πίσω, μια τετραετία, ούτω και από τούδε και στο εξής: Γιάννης (θα) κερνά και Γιάννης (θα) πίνει. Αποχώρησε από το Μαξίμου, πριν από 32 μέρες, θριαμβευτής, επέστρεψε αυτοδύναμος και παντοδύναμος.

Οπως και στην πρώτη θητεία, έτσι και τώρα… Τρεις εκλογές με τρεις νίκες και δύο αυτοδυναμίες, δεν είναι και από τις συνηθισμένες «συχνότητες» στον σχεδόν μισό αιώνα της μεταπολίτευσης· που κι αυτηνής όλο «κλείνει ο κύκλος», αλλά ποτέ δεν λέει να κλείσει, σαν εκείνα τα παλιά συρίγγια που δεν έκλειναν ποτέ…

Πέτρος Μανταίος

Τώρα δε, η σημερινή παντοδύναμη Ν.Δ. του Μητσοτάκη του Β’, με «οπισθοφυλακή» από τα άκρα δεξιά 662.454 ψήφων, όσο το άθροισμα ψηφοφόρων που στοιχήθηκαν με τις εθνικιστικές, φασιστικές, ζηλωτικές «μπριγκάτες» των τριών (Σπαρτιάτες, Ελληνική Λύση, ΝΙΚΗ), εκπροσωπούμενοι από 34 βουλευτές. Συγχρόνως, οι τρεις, ως ομάδα πίεσης, έσπρωξαν -και ήταν φυσικό- την Ν.Δ. προς το κέντρο, κάτι που, νομίζω, αποτυπώθηκε εναργώς στη σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου με πλειάδα (πάνω από δέκα) «εκσυγχρονιστών» σημιτικής κυρίως προελεύσεως.

Αν, τώρα, ενίστανται έναντι του χαρακτηρισμού της «άκρας δεξιάς» (όχι πάντως οι Σπαρτιάτες) και ο κ. Βελόπουλος π.χ. απειλεί με μηνύσεις όσους του τον αποδίδουν ή βουλευτής της ΝΙΚΗΣ υποστηρίζει ότι το κόμμα του διαπνέεται «από τον πατριωτισμό του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη».

«Σιγά τον πολυέλαιο…», όπως είπε και ο Γέρος του Μοριά, τότε που τον καλέσανε στον ανακτορικό χορό. Και από μηνύσεις γνωρίζουμε. Και την πλάκα μας -όσο γίνεται με κομψότητα και ευγένεια- θα κάνουμε. Και δεν θα τρελαθούμε στο κάτω της γραφής. Αν από τα αριστερά, οι κατά κει «μπριγκάτες», κατάλαβαν τι έγινε στις δύο εκλογικές «δόσεις» και «πήραν το μάθημα» ή έμειναν ανεξεταστέες και κάνουν εντατικά για τον Σεπτέμβριο… Εδώ θα είμαστε…

efsyn.gr

 

Εκτρωφείο Λαγων Καρφής Ευαγγελος