Η σφαλιάρα ακούστηκε σε όλη την Ελλάδα!

Η σφαλιάρα ακούστηκε σε όλη την Ελλάδα!

  • |

Προσωπική ήττα του πρωθυπουργού και δευτερευόντως της Νέας Δημοκρατίας επεφύλαξε ο δεύτερος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών, καθώς ατύχησε στον στόχο του να κερδίσει δεκατρείς στις δεκατρείς Περιφέρειες και τους τρεις μεγάλους Δήμους (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιά).

Αποδείχτηκε πως ούτε οι εκβιασμοί για τα λεφτά των ΕΣΠΑ έπιασαν, ούτε οι περιοδείες στήριξης των επίσημων Περιφερειαρχών από τον πρωθυπουργό. Οι Αθηναίοι αποδοκίμασαν τον Μπακογιάννη του Μεγάλου Περιδρόμου, τον Ζέρβα των Μικρών Έργων και των Μεγάλων Λόγων, αλλά και τον Αγοραστό που κατάφερε το ακατόρθωτο: να μετατρέψει ένα κάμπο σε θάλασσα, χωρίς να χρησιμοποιήσει κάποιο μαγικό ραβδί. Επίσης επιβράβευσαν στο Χαλάνδρι τον Ρούσσο, τον οποίο ο Άδωνης και οι λοιποί υπουργοί χρέωσαν στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ έλεγαν πως όσοι στηρίζουν την Παλαιστίνη δεν μπορούν να διαχειριστούν το ΕΣΠΑ. Σοβαρά τώρα; Η ασυναρτησία στα καλύτερά της.

Το να κερδίσεις οκτώ από τις δεκατρείς Περιφέρειες και έναν από τους τρεις μεγάλους Δήμους δεν το λες και επιτυχία. Μάλλον προς πανωλεθρία πηγαίνει. Και βγαίνει και ένα άλλο συμπέρασμα: Μ’ αυτά και μ’ αυτά τα καραγκιοζιλίκια, το μόνο που κατάφεραν ήταν να θυμώσουν τον κόσμο και να συσπειρώσουν τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης (πλην ΚΚΕ που διαχώρισε τη θέση του και πρότεινε Λευκό ή Άκυρο) που κατέβηκε και μαύρισε τους υποψήφιους της Ν.Δ.

«Δεν ήταν μια καλή βραδιά για τη Νέα Δημοκρατία» δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης, ενώ παραδέχτηκε ότι υπήρξε «μια κάποια αντισυσπείρωση». Πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση οφείλει να πορεύεται με τα πόδια καλά γειωμένα στη γη». Δηλαδή τι εννοεί; ότι όλη την εβδομάδα οι κυβερνητικοί επιδόθηκαν σε ένα σόου αλαζονείας και αμετροέπειας που προεξοφλούσε θρίαμβο και στον δεύτερο γύρο;

Φυσικά, για να μην εξιδανικεύουμε την κατάσταση, η αποχή ήταν και σήμερα η νικήτρια της ημέρας, όμως το σημαντικό είναι πως ηττήθηκε η αλαζονεία του πρωθυπουργού , της κυβέρνησης και των υπουργών της. Και, οπωσδήποτε, να μην έχουμε ψευδαισθήσεις ότι οι πολιτικοί συσχετισμοί άλλαξαν μέσα σε μία εβδομάδα. Αυτοί έχουν παγιωθεί και για ν’ αλλάξουν θα χρειαστεί αρκετός χρόνος, εάν όχι χρόνια και, κυρίως, σκληρή δουλειά από την αντιπολίτευση και την Αριστερά.

efsyn.gr

Σχόλια (0)

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.