Όνειδος η απουσία του κόμματος Κασσελάκη από τις κινητοποιήσεις για τη σφαγή στη Γάζα

Όνειδος η απουσία του κόμματος Κασσελάκη από τις κινητοποιήσεις για τη σφαγή στη Γάζα

  • |
Με χαρακτηριστικές πράξεις και δηλώσεις και με αχαρακτήριστες παραλείψεις ο Στέφανος Κασσελάκης καταρρίπτει καθημερινά τα δικά του ρεκόρ ανυποληψίας και έλλειψης σοβαρότητας.
Στη Λάρισα, “ξέπλυνε” τις κυβερνητικές ευθύνες για το έγκλημα των Τεμπών, αποδίδοντάς το “ξεκάθαρα”, όπως είπε, “σε ανθρώπινο παράγοντα”. Ούτε ο Μητσοτάκης δεν έχει τολμήσει να κάνει μια τόσο “ξεκάθαρα” προκλητική τοποθέτηση.
Ταυτόχρονα, κι ενώ η Παλαιστίνη και η Γάζα έχουν μετατραπεί σε ένα απέναντο σφαγείο, ο ΣΥΡΙΖΑ,  υπό την ηγεσία Κασσελάκη είναι το μόνο αριστερό κόμμα πανευρωπαϊκά και παγκοσμίως(!) που δεν παίρνει μέρος στις κινητοποιήσεις για τον τερματισμό του πολέμου που διεξάγεται στην περιοχή και για Αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό.
Την Κυριακή έλαμψε διά της απουσίας του από τη διαδήλωση χιλιάδων λαού, της Παλαιστινιακής παροικίας, όλων των κομμάτων και κινήσεων της Αριστεράς και της νεολαίας, που καταδίκασαν τη γενοκτονική εισβολή του Ισραήλ στη μαρτυρική Γάζα.
Την τιμή της Ανανεωτικής και Ριζοσπαστικής Αριστεράς διέσωσε (για μια ακόμη φορά) ο υπό διαγραφή Νίκος Φίλης και όσα στελέχη και μέλη του κόμματος συμμετείχαμε στην αντιπολεμική πορεία προς την αμερικανική και την ισραηλινή πρεσβεία.
Την ίδια ώρα που η δραστηριότητα του Πρόεδρου ενός αριστερού κόμματος ήταν η διανομή εικόνων από τη  “χαλαρή” συζήτησή του με  με νέους σε κλαμπ της Θεσσαλονίκης, το προηγούμενο βράδυ.  Και οι ραδιουργίες για τις διαγραφές τών (κατά  τα ελληνικά της Θ. Τζάκρη) “αριστεριζουσών εκκρεμοτήτων”.
Η στάση αυτή του κόμματος Κασσελάκη αποτελεί όνειδος για την ιστορία της Αριστεράς.
Με όλα αυτά και όσα έχουν προηγηθεί ο κ. Κασσελάκης αυτοδιαγράφεται από το “χάρτη” της Ανανεωτικής και Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Αποτελεί ξένο σώμα και μόνο υπό αυτή την ιδιότητα  μπορεί να αντιμετωπίζεται.
Μετατρέπει τον ΣΥΡΙΖΑ σε  κατ’ όνομα αριστερό κόμμα, παράρτημα ουσιαστικά του Λικούντ του ακροδεξιού Νετανιάχου,  της ισραηλινής και της αμερικανικής πρεσβείας. Σε γραφείο Τύπου του Μητσοτάκη και του ΣΕΒ. Αντιπροσωπεύει  μια ξεκάθαρη  ντροπή για το αριστερό κίνημα στην Ελλάδα.
Πρέπει να φύγει!
Δεν εκφράζει κανέναν Έλληνα αριστερό και αριστερή, παρά μόνο όσους/ες εθελοτυφλούν και ακυρώνουν την ιστορία τους.
Η ξεκάθαρη απαίτηση πλέον είναι: να παραιτηθεί ο Κασσελάκης (όπως ακριβώς έχει προτείνει ο Θ. Δρίτσας) κι αν δεν το πράξει ο ίδιος,  να τον απαλλάξει από τα καθήκοντά του η επικείμενη ΚΕ και το Έκτακτο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Με ευλαβική τήρηση των δημοκρατικών διαδικασιών, των Αρχών και του Καταστατικού του κόμματος.
Την “καραμέλα” περι εκλογής του από το λαό φρόντισε ο ίδιος να τη λιώσει. Αποκαλύπτοντας, από την πρώτη στιγμή της εκλογής του το αληθινό, αποκρουστικό του πρόσωπο. Αυτό που απέκρυψε προεκλογικά, καταφέρνοντας να ξεγελάσει όσους/ες τον ψήφισαν με εντελώς άλλες προσδοκίες.
Σε κάθε περίπτωση η ψήφος  υπέρ ή κατά των διαγραφών με τις οποίες απειλεί ο Κασσελάκης, ισοδυναμεί με ψήφο εμπιστοσύνης ή μομφής προς το πρόσωπό του.
Ο κύβος ερρίφθη.
Αν η… Goldman Sachs επιχειρεί  να διαγράψει τη γενιά της αντιδικτατορικής πάλης, των μεταπολιτευτικών αγώνων και πρόσωπα ταυτισμένα με την ύπαρξη  του ΣΥΡΙΖΑ, τότε η Αντίσταση σε αυτό το πρωτοφανές πραξικόπημα, αποτελεί ύψιστο καθήκον για κάθε μέλος και στέλεχος του κόμματος και για κάθε αριστερό πολίτη.
efsyn.gr

Σχόλια (0)

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.