Οι δύο Αλέξηδες και το Τριώδιο της Αριστεράς

Οι δύο Αλέξηδες και το Τριώδιο της Αριστεράς

  • |

Αν υπάρχει κάποιος αόρατος συγγραφέας του ιστορικού σεναρίου της ελληνικής Αριστεράς, τις τελευταίες ημέρες πρέπει να ήταν σε μεγάλα κέφια…

Από τη μία οι μονίμως υπάκουοι χειροκροτητές του Αλέξη Τσίπρα, να μιλούν δια του Αλέξη Χαρίτση για… ανυπακοή (!) στη συνδιάσκεψη της Νέας Αριστεράς. Και από την άλλη, ο μέχρι πρότινος αρχηγός τους, να τους αδειάζει πλήρως μιλώντας για λάθη της περιόδου 2015-2019, τα «λάθη» δηλαδή που εκείνος τους έβαλε να διαπράξουν.

Από τη μία ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που υπέγραψε και εφάρμοσε όλο το πακέτο του αριστερού μνημονίου, ο Γιώργος Σταθάκης που εισήγαγε εξορύξεις και Χρηματιστήριο Ενέργειας, η Εφη Αχτσιόγλου που πέρασε νόμους περιορισμού των απεργιών και ένα σωρό άλλοι πρόθυμοι μνημονιακοί υπουργοί, εμφανίστηκαν τώρα «ανυπάκουοι» έτοιμοι για αγώνα, έτοιμοι να επαναφέρουν στη χώρα την πολιτική και την… Αριστερά.

Από την άλλη ο Αλέξης Τσίπρας στο συνέδριο της πάντα φιλόξενης για τέτοιες κωλοτούμπες Καθημερινής πέταξε «στα σκυλιά» τον άλλοτε έμπιστό του Νίκο Παππά για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών μιλώντας για «λάθος χειρισμούς» (ποιανού άραγε;) και δίνοντας τα διαπιστευτήριά του στο περιβάλλον των καναλαρχών και ειδικά της οικογένειας Αλαφούζου. Ομοίως και για τη Novartis. Κι εκεί «λάθος χειρισμοί» χαρίζοντας ένα ανέλπιστο, αλλά ίσως όχι τόσο ανεξήγητο, συγχωροχάρτι σε «αδιευκρίνιστους» υποδοχείς εμβασμάτων όπως ο Αδωνις και ο Αβραμόπουλος κάνοντας ακόμα και τον Λοβέρδο να αισθάνεται… δικαιωμένος.

Και όλοι αυτοί δηλώνουν… «αριστεροί». Είναι η καλύτερη επιβεβαίωση πως μπήκαμε στον ρυθμό της αποκριάς αφού ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα έχει ανοίξει το Τριώδιο.

Είναι αυτές οι πολιτικές, είναι αυτός ο ευτελισμός κάθε έννοιας αντίστασης και ανυπακοής, που έφερε την παλινόρθωση της Δεξιάς, που έφερε τη Μητσοτάκης Α.Ε., που έβαλε ξανά στη Βουλή την ακροδεξιά και που ετοιμάζεται να νεκραναστήσει και το ΠΑΣΟΚ σε ένα σχήμα «τρία σε ένα» δια της αναπόφευκτης, τους επόμενους μήνες, συγκόλλησης με ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά.

Το ΜέΡΑ25, το κόμμα της υπεύθυνης, ρεαλιστικής ανυπακοής, είμαστε εδώ για να τους θυμίζουμε ότι:

Οι πολίτες δεν ξεχνούν.
Ο αγώνας δεν γίνεται στα λόγια.
Η ανυπακοή φαίνεται στην πράξη.

https://mera25.gr/oi-dyo-alexides-kai-to-triodio-tis-aristeras/

Εκτρωφείο Λαγων Καρφής Ευαγγελος