Εσείς τα μάθατε;

Εσείς τα μάθατε;

  • |

Αποστολή στο Στρασβούργο. Λίγες μέρες πριν. Τελευταία ολομέλεια – σημαντικότατη, καθώς ψηφίστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της Ε.Ε. οδηγία για τη βία κατά των γυναικών, αλλά και για τα δικαιώματα των αναπήρων κ.ά.

Η Aegean, η εταιρεία που επιδοτήθηκε από το ελληνικό κράτος κατά τη διάρκεια του κορονοϊού με 120 εκατομμύρια (!), επί διακυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη, δίχως να πάρει απολύτως τίποτα το ελληνικό κράτος (εσύ κι εγώ δηλαδή), και η οποία έχει ντύσει τους/τις αεροσυνοδούς της με ρούχα Zeus+Dione (βλέπε Μαρέβα), και αυτό έγινε πριν από λίγους μήνες, ε αυτή η αεροπορική εταιρεία έχει το μονοπώλιο στις απευθείας πτήσεις για τη γαλλική πόλη. Τα εισιτήρια στον θεό! Πιο φτηνά είναι να πας Νέα Υόρκη παρά Στρασβούργο. Ούτε οι πτήσεις βολεύουν: για να πας, ξυπνάς αξημέρωτο. Για να γυρίσεις, δεν βολεύει ούτε τους ευρωβουλευτές που ψηφίζουν και χάνουν το αεροπλάνο, αλλά η εταιρεία δεν πάει μία ώρα αργότερα το δρομολόγιό της – ούτε καν!

Ξυπνήσαμε, το λοιπόν, αξημέρωτα. Προσωπικά δεν κοιμήθηκα καν. Αρκετοί δημοσιογράφοι που με την άφιξή μας είχαμε αμέσως δουλειά: συναντήσεις κ.λπ. Κατά το μεσημεράκι, οι εκπρόσωποι Τύπου των ευρωομάδων μάς κάνουν μια ενημέρωση. Σχεδόν όλοι μας ήμασταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Τον λόγο παίρνει ο εκπρόσωπος Τύπου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), Θεόδωρος Γεωργιτσόπουλος. Και λέει: «Κατ’ αρχάς, μη μένουμε στα πρόσωπα. Οι στόχοι είναι το βασικό». Ηξερε τι έλεγε, καθώς η υποψηφιότητα Φρέντη Μπελέρη είναι καταφανώς ακροδεξιά.

Και συνεχίζει την ίδια ρητορική, ενώ κάποια στιγμή πετάει το εξής: «Από το 2015 που άρχισε η κρίση…». Οπα όπα όπα, κάπου τσίνησε η καρδιά μου η σορόπα. «Η κρίση ξεκίνησε το 2010», πετάγομαι, ξυπνώντας τους συναδέλφους κι εμένα. «Για τη χώρα μας μιλάω», μου απαντάει. «Εμ εγώ για ποια μιλάω; Για την Ακτή Ελεφαντοστού, εκεί που σκάει το κύμα;»… Καμία απάντηση και συνέχισε το ποίημα.

Το «ο ΣΥΡΙΖΑ μάς έβαλε στα μνημόνια» που έχει ακουστεί από τον Κ. Μητσοτοτάκη στη Βουλή καλά κρατεί. Μόνο που κάποιοι ακόμα θυμόμαστε τα γεγονότα. Αυτό βέβαια δεν σταματά κανέναν Γεωργιτσόπουλο από το να λέει καταφανή ψεύδη. Γίναμε!

https://www.efsyn.gr/stiles/ano-kato/431421_eseis-ta-mathate

Εκτρωφείο Λαγων Καρφής Ευαγγελος

Σχόλια (0)

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.