Ο Μιχαλολιάκος επιστρέφει εκεί όπου ανήκει: στη φυλακή

Ο Μιχαλολιάκος επιστρέφει εκεί όπου ανήκει: στη φυλακή

  • |

Σχόλιo του Antinazi Zone

Ο Μιχαλολιάκος επιστρέφει εκεί όπου ανήκει, πίσω στη φυλακή, καθώς ακυρώθηκε η αποφυλάκισή του μετά από βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Λαμίας.

Συγκεκριμένα, το Συμβούλιο Εφετών έκρινε ότι ο Μιχαλολιάκος δεν δικαιούται την πρόωρη αποφυλάκιση, καθώς είναι αμετανόητος και ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων. Μάλιστα στην απόφαση αναφέρεται ότι μέσα από την αρθρογραφία του συνεχίζει να υμνεί τις νεοναζιστικές πρακτικές της Χρυσής Αυγής.

Η αρχική απόφαση αποφυλάκισης του αρχηγού της Χρυσής Αυγής ήταν μια πρόκληση για το αντιφασιστικό κίνημα και την κοινωνία συνολικά. Η κατακραυγή όμως που προκάλεσε ήταν αρκετή για να οδηγήσει στην ανατροπή της αρχικής απόφασης. Ταυτόχρονα, το σκεπτικό του Συμβουλίου Εφετών Λαμίας αποτελεί μια επιβεβαίωση για όσα λέει το αντιφασιστικό κίνημα εδώ και δεκαετίες: ότι πρόκειται για έναν αμετανόητο ναζί, που καθοδηγούσε την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής από την ίδρυσή της και με την πρώτη ευκαιρία θα προσπαθήσει να ξαναχτίσει και να βγάλει στους δρόμους τα τάγματα εφόδου.

Η επιστροφή του Μιχαλολιάκου στη φυλακή αποτελεί μια ευχάριστη είδηση, την ίδια ώρα όμως το αντιφασιστικό κίνημα δεν πρέπει ούτε να εφησυχάζει, ούτε να εμπιστεύεται το δικαστικό σύστημα. Η δικαιοσύνη συνήθως στρέφεται ενάντια στους φασίστες όταν πιέζεται ασφυκτικά από τις αντιδράσεις της κοινωνίας. Μόνο η συντονισμένη και ενωτική δράση των αντιφασιστών, των δυνάμεων της ανατρεπτικής Αριστεράς, των κινημάτων και της νεολαίας μπορεί να εμποδίσει τις αποφυλακίσεις των Χρυσαυγιτών  και από την άλλη να να τσακίσει οποιαδήποτε προσπάθεια ανασυγκρότησης των νεοναζιστικών δυνάμεων.

https://xekinima.org/o-michaloliakos-epistrefei-ekei-opoy-anikei-sti-fylaki/

Εκτρωφείο Λαγων Καρφής Ευαγγελος

Σχόλια (0)

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.