Tik Tok εσύ, Tik Tok κι εγώ

Tik Tok εσύ, Tik Tok κι εγώ

  • |

Οι παππούδες τους είναι η γενιά του «τακ τακ εσύ, τακ τακ κι εγώ». Τα εγγόνια των παιδιών του Πολυτεχνείου είναι «Tik Tok εσύ, Tik Tok κι εγώ». Ανάμεσά τους στέκουμε εμείς – η κάποτε περίφημη γενιά Χ, που μόλις έπιανε στα χέρια της τον κόσμο για να τον γευτεί, έφαγε τη μια κατραπακιά πίσω από την άλλη, παρ’ όλα αυτά, ηλικιακά μιλώντας, είναι αυτή που κυβερνά, που διδάσκει στα πανεπιστήμια και κάνει εμβριθείς αναλύσεις για τη «νεολαία».

Ντίνα Δασκαλοπούλου

Οταν εμείς ήμασταν στην ηλικία που έχουν σήμερα οι zoomers, οι boomers μας αποκαλούσαν «γενιά της κόκα κόλα», αβαθείς κι αβαρείς, ασφαλώς λιγότερο πολιτικοποιημένους / μπαρουτοκαπνισμένους / ενδιαφέροντες από τους ίδιους. Σήμερα εμείς, σαν να πατιέται κάποιο αόρατο κουμπί μαζί με τις πρώτες εξετάσεις για χοληστερόλη και την πρώτη κολονοσκόπηση, χαμένοι στη (σκληρή) κοσμάρα μας, «διαβάζουμε» τα παιδιά μέσα από τα γυαλιά της πρεσβυωπίας μας και μονάχα στην επιφάνειά τους. Τα βάζουμε με τη «γενιά του Tik Tok», η οποία τάχα συμπαρασύρει το πολιτικό σύστημα, το οποίο για «να κάτσει με τη νεολαία» κάνει τσαλίμια on camera. Και δώσ’ του οι μομφές για την απολίτικη γενιά και δώσ’ του οι οιμωγές και δώσ’ του τα δάκρυα.

Αυτό δεν σημαίνει διόλου πως το πεδίο της πολιτικής πάλης δεν έχει διευρυνθεί και προς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – άλλωστε και η δική μας γενιά τα χρησιμοποιεί όλο και περισσότερο. Ο τρόπος όμως που ο καθένας μας εμφανίζεται σε αυτά δεν έχει να κάνει «με αυτό που θέλουν οι νέοι» αλλά με αυτό που ο ίδιος αντιλαμβάνεται ως «αυτό που θέλουν νέοι». Κι αν έχει την ελάχιστη επαφή μαζί τους, πιστέψτε με, καταλαβαίνει πως είναι άλλο να σε χαζεύουν σαν το μπαρμπαδάκι που κάνει τσαχπινιές κι άλλο να σε παίρνουν στα σοβαρά. Δηλαδή, μην είμαστε, ρε μπροκολόκο, τόσο ντελούλου κι εμείς…

https://www.efsyn.gr/stiles/ano-kato/435457_tik-tok-esy-tik-tok-ki-ego

Εκτρωφείο Λαγων Καρφής Ευαγγελος

Σχόλια (0)

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.