Και το 2013, Ιούνιος ήταν

Και το 2013, Ιούνιος ήταν

  • |

Ηαπόφαση της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ να βάλει λουκέτο στο καθημερινό φύλλο της «Αυγής» σηματοδοτεί, εκτός των άλλων, τη βαθιά υποτίμηση στη μισθωτή εργασία, στους δημοσιογράφους και το διοικητικό προσωπικό και καταγράφεται στην ιστορία του Τύπου ως ακόμα μια γκρίζα σελίδα, δίπλα στο μαύρο που έριξε η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου όταν έριξε τον Ιούνιο του 2013 το σήμα της ΕΡΤ.
Θα πείτε: «Διαφορετικά τα μεγέθη». Nαι, αλλά η αλαζονική, απαξιωτική και αυταρχική συμπεριφορά στους εργαζόμενους ως αντιμετώπιση παραμένει ίδια. Αλλά όλα αυτά έχουν και το κόστος τους. Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου, έφεραν στον προσκήνιο την εσωκομματική διαπάλη που μαίνεται εδώ και καιρό και νομιμοποίησαν το κείμενο που υπέγραψαν 7 βουλευτές και 80 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (από όλες τις τάσεις) για τη συμπεριφορά Κασσελάκη και των περί αυτόν.

Χριστίνα Κοψίνη

Στην εικόνα ανοιχτής αμφισβήτησης δεν πρέπει να υποτιμηθούν και οι πληροφορίες που θέλουν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να γυρίζει άπραγος από το ταξίδι του στη Νέα Υόρκη, κουβαλώντας στις αποσκευές μόνο αρνητικές απαντήσεις στην αναζήτηση κεφαλαίων για το διεθνές ινστιτούτο που θέλει να δημιουργήσει.

Τι σημαίνει αυτή η άρνηση, εάν επιβεβαιωθεί; Mήπως άρση της εμπιστοσύνης από εκείνους που έβλεπαν στο πρόσωπό του τον μελλοντικό πρωθυπουργό; Ή ενόχλησή τους για την αυτοκαταστροφική του συμπεριφορά; Οποια κι αν είναι η απάντηση, η προσπάθεια του συστήματος για επανασύσταση του πολιτικού σκηνικού, των κομμάτων και των ηγεσιών τους επιταχύνεται και σήμερα δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι ο κ. Κασσελάκης θα συνεχίσει να αποτελεί μεσοπρόθεσμα μέρος αυτού του νέου σκηνικού.

Η επανασύσταση ξεκίνησε αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, όταν αποκαλύφθηκε πόσο γυμνά είναι τα τρία κόμματα που διεκδικούν κυβερνητική εξουσία, ώστε να αποτελέσουν την απάντηση στα ακροδεξιά μορφώματα που προελαύνουν στην Ε.Ε.. Και φυσικά από αυτήν την ανασύσταση, στην οποία κεντρικό ρόλο για την Κεντροαριστερά είναι βέβαιο ότι θα κρατήσει ο, αναβαπτισμένος σε ευρύτερα τμήματα της κοινής γνώμης, Αλέξης Τσίπρας, δεν εξαιρείται ούτε ο Κυρ. Μητσοτάκης. Η εκλογική απώλεια της προωθητικής του ισχύος επιτρέπει να προβάρονται στις νεοδημοκρατικές συναντήσεις διάφορα ονόματα της νέας γενιάς, όπως αυτό του Κυριάκου Πιερρακάκη.

https://www.efsyn.gr/stiles/ano-kato/438361_kai-2013-ioynios-itan

Εκτρωφείο Λαγων Καρφής Ευαγγελος

Σχόλια (0)

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.