Ο Φλωρίδης και τα τουρκικά παραμύθια

Ο Φλωρίδης και τα τουρκικά παραμύθια

  • |

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση στο βήμα της Βουλής στο πλαίσιο της συζήτησης για σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ: «τα κόμματα του αντιπολιτευτικού τόξου βρίσκονται πίσω από τις κινητοποιήσεις που εμφανίζονται σε ορισμένα λιμάνια της χώρας, ενάντια στην άφιξη Ισραηλινών, με στόχο να πλήξουν τη στρατηγική σχέση της Ελλάδας με το Ισραήλ, εξυπηρετώντας, εμμέσως, την Τουρκία».

Το εν λόγω σχόλιο, όπως και το σύνολο των δηλώσεων του υπουργού Δικαιοσύνης, αποτελεί μια ξεκάθαρη και επικίνδυνη επιστροφή στην ακροδεξιά και πατριδοκάπηλη ρητορική της μετεμφυλιακής περιόδου. Αποτελεί επίσης και μνημείο πολυεπίπεδης πολιτικής εξαπάτησης. Ο ανεκδιήγητος κος Φλωρίδης μιλά για στρατηγική σχέση Ελλάδας – Ισραήλ, η οποία προστατεύει τη χώρα μας από την Τουρκία. Αυτό είναι το βασικό μύθευμα πάνω στο οποίο η κυβέρνηση Μητσοτάκη στηρίζει το γενοκτονικό καθεστώς Νετανιάχου, κάνοντας ταυτόχρονα μπίζνες μαζί του, από μηχανισμούς παρακολούθησης και υποκλοπών μέχρι την παροχή στρατιωτικού υλικού.

Στην πράξη βέβαια, στο συριακό έδαφος και για την ανατροπή Άσαντ, ο Ερντογάν και ο Νετανιάχου συνεργάστηκαν άψογα.

Κυρίως όμως, η υποστήριξη της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην παράνομη κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών και στη Γενοκτονία των Παλαιστινίων, καθώς και η συνεργασία με τον καταζητούμενο από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας Νετανιάχου, πέραν κι έξω από κάθε έννοια διεθνούς δικαίου, είναι που στρέφεται κατά της Κύπρου και υπέρ της παράνομης κατοχής της Τουρκίας στο νησί.

Εάν ο κος Φλωρίδης είχε στοιχειώδη ενσυναίσθηση, θα καταλάβαινε ότι αυτό που υποκινεί τους διαδηλωτές στα λιμάνια της χώρας, είναι οι αρχές του ανθρωπισμού, της αλληλεγγύης και της ελευθερίας, και διόλου βέβαια κόμματα που είναι αυτά που άνοιξαν τον δρόμο στην εγκληματική στρατηγική συνεργασία με το Ισραήλ, μέσω του δόγματος Κοτζιά – Τσίπρα.

Ως ΜέΡΑ25 βάζουμε στην άκρη τις ανούσιες καταδίκες των κομμάτων που όψιμα κόπτονται κι εμμένουμε στην πάγια θέση μας που εμφορείται από τα προτάγματα του BDS: Χωρίς κυρώσεις, εμπάργκο και τερματισμό των μπίζνες με το γενοκτονικό κράτος, το Ισραήλ δεν πρόκειται να σταματήσει το φονικό του έργο.

Εκτρωφείο Λαγων Καρφής Ευαγγελος

Σχόλια (0)

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.