Τύφλα να ΄χει η Πυθία

Τύφλα να ΄χει η Πυθία

Συντάκτης: 
Δημήτρης Κανελλόπουλος
Κατάφερε με τις δηλώσεις του εναντίον της ΕΡΤ να γίνει η… φωνή της… Νέας Δημοκρατίας. Θέλει όντως χάρισμα αυτό που κατάφερε ο Νίκος Ξυδάκης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. τέτοια επιτυχία.

Τι «τραγική» την χαρακτήρισε την ΕΡΤ, τι «τριτοκοσμική», βούτυρο στο ψωμί της Νέας Δημοκρατίας που μόλις προ ημερών είχε πει για την ΕΡΤ πως αποτελεί «τηλεόραση της Βόρειας Κορέας».

Καταρχάς τον… γλέντησε ο πρόεδρος της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής. «Υπήρξες Υπουργός Πολιτισμού εννέα μήνες μέχρι τις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Τεράστια η ευθύνη σου λοιπόν στην περίπτωση αυτής της… κατρακύλας του οργανισμού που επόπτευες» η πληρωμένη απάντηση. Τσιμουδιά ο Νίκος Ξυδάκης.

Τη σκυτάλη πήρε η Νέα Δημοκρατία: «Ο Νίκος Ξυδάκης δικαίωσε έτσι απόλυτα τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας και τις καταγγελίες της για τις πρακτικές που ακολουθεί η Διοίκηση της ΕΡΤ και την απόπειρα ελέγχου της ενημέρωσης από τους κ. Τσίπρα και Παππά». Άλλο γλέντι κι εδώ.

Εδώ απάντησε ο Νίκος Ξυδάκης. Αλλά πώς; Επιστρέφοντας στο 2013, μιλώντας «για το μαύρο στην ΕΡΤ» και ένα σωρό άσχετα πράγματα όπως «το πάρτι των θαλασσοδανείων εις βάρος των μετόχων των τραπεζών και της επιχειρηματικότητας». Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν.

Και τσιμουδιά για μία ακόμα φορά για τους χαρακτηρισμούς «τραγική» και «τριτοκοσμική». Ευκολάκι για τη Ν.Δ., σε νέα ανακοίνωσή της, απλώς του παραθέτει τα ερωτήματα του Διονύση Τσακνή.

Το μεγάλο γλέντι θα έρθει όμως όταν ο Νίκος Ξυδάκης θα ξαναπάει στην ΕΡΤ ως καλεσμένος. Αν θα πάει… Που δεν θα πάει. Αυτός, σε ένα τραγικό και τριτοκοσμικό κανάλι; Όχι δα…