ΔΕΣΦΑ: Μάθανε ότι ξεπουλιέται και πλάκωσαν έξι αρπακτικά

ΔΕΣΦΑ: Μάθανε ότι ξεπουλιέται και πλάκωσαν έξι αρπακτικά

  • |

Στο ξεπούλημα του ΔΕΣΦΑ, δημόσιας κερδοφόρας επιχείρησης, η οποία παίζει κεντρικό στρατηγικό ενεργειακό ρόλο στην χώρα, προβαίνει σκανδαλωδώς η κυβέρνηση, κίνηση που συνιστά μείζον εθνικό έγκλημα.

Η κυβέρνηση όπως πάει θα καταγραφεί ως η κυβέρνηση που θρασύτατα εκτέλεσε και ξεπούλησε όλη την δημόσια ενεργειακή βάση της χώρας και κατέστησε τον τόπο ασπόνδυλο ενεργειακό προτεκτοράτο των πολυεθνικών, χωρίς καμιά απολύτως δυνατότητα να προωθήσει μια αυτόνομη και ενδογενή αναπτυξιακή προοπτική.

Αντίθετα, η χώρα, ως ενεργειακό εξάρτημα τρίτων, θα ληστεύεται και θα λεηλατείται εσαεί από αρπακτικά κέντρα.

Η κυβέρνηση εγκληματεί και ελπίζουμε ότι τόσο αυτή όσο και τα άλλα μνημονιακά συνεταιράκια της γρήγορα θα πληρώσουν για τα ανοσιουργήματα τους.

Ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για την απόκτηση του 66% του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) με έξι ληστρικά επενδυτικά σχήματα.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ: «Με την Εκδήλωση Ενδιαφέροντος από τα ακόλουθα έξι επενδυτικά σχήματα, έληξε σήμερα η προθεσμία υποβολής εκδηλώσεων ενδιαφέροντος για την απόκτηση ποσοστού 66% (31% συμμετοχή του ΤΑΙΠΕΔ και 35% συμμετοχή των ΕΛΠΕ ΕΛΠΕ -2,77%) του μετοχικού κεφαλαίου του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ)».

Συγκεκριμένα, ενδιαφέρον εκδήλωσαν οι εξής:

· Το fund (!) Macquarie Infrastructure and Real Assets (Europe) Limited

· Η κοινοπραξία των διαχειριστών φυσικού αερίου σε Ιταλία, Ισπανία, Βέλγιο και Ολλανδία, αντίστοιχα και συγκεκριμένα οι Snam S.p.A./ Enagás Internacional S.L.U./ Fluxys S.A./ N.V. Nederlandse Gasunie. Οι τρεις πρώτοι είναι και μέτοχοι της εταιρείας διαχείρισης του αγωγού φυσικού αερίου TAP. (Σημειωτέων, ότι ο ΔΕΣΦΑ ξεπουλιέται γιατί μονοπωλεί την αγορά και εδώ μπορεί να τον αγοράσουν εταιρείες, οι οποίες ταυτόχρονα διαχειρίζονται και τον TAP και τον IGB)

· Ο διαχειριστής του ρουμανικού δικτύου φυσικού αερίου Transgaz S.A. σε κοινοπραξία με τον διαχειριστή του γαλλικού δικτύου GRTgaz S.A.

· H ισπανική Regasificadora del Noroeste S.A.

· Η αμερικανική Integrated Utility Services Inc. (INTUS)

· H Powerglobe LLC, αγνώστων λοιπών στοιχείων

.iskra.gr