Η θανατική ποινή επιτρέπεται;

Η θανατική ποινή επιτρέπεται;

Να λοιπόν που η θανατική ποινή επιτρέπεται στην Ελλάδα όπως επιτρέπεται επιλεκτικά και η αυτοδικία. Ενας πολίτης στη Δράμα που είδε δύο ληστές να προσπαθούν να διαρρήξουν το μαγαζί του έβγαλε την καραμπίνα και δολοφόνησε εν ψυχρώ τον έναν ηλικίας 25 χρονών.

Συντάκτης:
Α.Ψ.

Οι ληστές ήταν άοπλοι αλλα αυτό δεν εμπόδισε τον αυτόκλητο τιμωρό να πυροβολήσει στο ψαχνό. Ο ίδιος εξάλλου στο παρελθόν είχε σκοτώσει άλλον ληστή σε ανταλλαγή πυροβολισμών, σύμφωνα με όσα είχε υποστηρίξει. Μάλιστα, τότε το δικαστήριο τον είχε αθωώσει λόγω νόμιμης άμυνας. Παρόλα αυτά ουτε οι συγχωριανοί του ούτε ο παπάς της περιοχής ούτε και τα κανάλια θεώρησαν απαραίτητο να στηλιτεύσουν έστω την πράξη αυτή ενώ
μάλλον δυσφόρησαν με το γεγονός ότι ο αυτουργός κρατείται.

Υποτίθεται ότι σε ένα κράτος δικαίου όσο δίκιο ή φόβο κι αν έχει κάποιος δεν μπορεί ούτε να δολοφονεί, ούτε να δέρνει ούτε να απειλεί κάποιον που έχει διαπράξει ένα αδίκημα ή τον έχει βλάψει.

Μην ξεχνάμε εδώ πόσο μελάνι και πόσος ραδιοτηλεοπτικός χρόνος ξοδεύτηκε τις τελευταίες ημέρες για να στηλιτευτεί η απαράδεκτη επίσκεψη κάποιων στο γιατρό του Ευαγγελισμού που απειλήθηκε διότι παίρνει φακελάκια. Το παράξενο είναι ότι η δολοφονική αυτή περίπτωση αυτοδικίας του πολίτη στη Δράμα δεν απασχόλησε ιδιαίτερα τους ευαίσθητους απέναντι σε αυτές τις πρακτικές σχολιαστές των ειδήσεων.

efsyn.gr