Οι εργολάβοι του αγώνα

Οι εργολάβοι του αγώνα

Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί είναι πλέον γεγονός, μετά την πραξικοπηματική συνέλευση-γκροτέσκο πού πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ένωσης συμβολαιογράφων την Δευτέρα το μεσημέρι.

Κώστας Γκιώνης

Κυβέρνηση, τρόικα και διοίκηση Ρούσκα, είχαν δρομολογήσει τα πράγματα εδώ και καιρό. Η αλήθεια είναι ότι αυτή θα ήταν η κατάληξη, παρ’ όλες τις φιλότιμες προσπάθειες αλληλέγγυων εδώ και κάποια χρόνια στα ειρηνοδικεία ανά την επικράτεια.

Στις τελευταίες δύο κινητοποιήσεις, στο Θέατρο Ακάδημος, αλλά και έξω από το σύλλογο των συμβολαιογράφων, εμφανίστηκαν οι γνωστοί εργολάβοι του αγώνα, ο καθένας με το δικό του μικρομάγαζο ως γνήσιος εκφραστής της λαϊκής οργής, με επικεφαλής τους καπετάνιους τους και μαζί μερικούς σφουγγοκωλάριους, κουβαλώντας μερικούς φωτογράφους για να αποθανατίσουν τους αγωνιστές επί το έργω.

Ο κόσμος και στις δυο συγκεντρώσεις δεν ξεπερνούσε τους 50 ανθρώπους(!), πράγμα εξωπραγματικό αν σκεφτεί κανείς τις εκατοντάδες χιλιάδες πού αφορούσε το θέμα. Όσο η κοινωνική διαμαρτυρία καπελώνεται από τέτοιες πατερναλιστικές λογικές, στους δρόμους θα είναι τρεις και ο κούκος- <αρχηγός> και θα αναρωτιούνται τι φταίει και ο κόσμος είναι τόσο αδιάφορος, ώστε να μην κατεβαίνει στις κινητοποιήσεις ως όφειλε.

Βέβαια και η κοινωνία δεν είναι άμοιρη ευθυνών, κατά τα ειωθότα είναι πάντα έτοιμη να εναποθέσει τις τύχες της στον μεσσία-αγκιτάτορα, να δώσει και την ψυχή της και κατόπιν να ξαναπέσει σε κατάθλιψη σαν απατημένη σύζυγος κι όλα αυτά μέχρι να εμφανιστεί το επόμενο ομορφόπαιδο πού θα την ξελογιάσει και πάλι.

Η κοινωνία οφείλει να συνειδητοποιήσει την ιστορικότητα των στιγμών και να κινητοποιηθεί για την μητέρα όλων των μαχών, η οποία θα δοθεί όταν τα κοράκια στείλουν τον δικαστικό αντιπρόσωπο με την αρωγή ως είθισται της αστυνομίας να πετάξουν έξω τον μέχρι εκείνη την στιγμή ιδιοκτήτη.

Αυτή είναι η στιγμή πού πρέπει να στηθεί ένα τεράστιο πλατύ κοινωνικό τοίχος απέναντι στη βαρβαρότητα της κυβέρνησης, των δανειστών και των τραπεζών πού το μόνο πού τους νοιάζει είναι να αποκτήσουν οι τράπεζες τα περιουσιακά στοιχεία ώστε να περάσουν επιτυχώς του χρόνου τα stress-test.

Πρέπει η κοινωνία να δείξει σε αυτούς τους κυρίους πιο είναι το πραγματικό ΑΦΕΝΤΙΚΌ, να τους αρπάξει από το γιακά και να τους πετάξει στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας, εκεί πού πραγματικά είναι η θέση πού τους αξίζει. Κανένας αριθμός δεν μπορεί να είναι πάνω από την ανθρώπινη αξιοπρέπεια!