«Γιατί δεν φεύγεις από την Ε.Ε;»

«Γιατί δεν φεύγεις από την Ε.Ε;»

  • |

Μία… πρωτότυπη πρόταση φέρεται να έκανε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στον Γάλλο ομόλογό του κατά τη συνάντηση που είχαν στον Λευκό Οίκο τον Απρίλιο. Την είδηση μεταδίδει η Washington Post και την επιβεβαιώνει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να πρότεινε στον Εμανουέλ Μακρόν να αποχωρήσει η Γαλλία από την Ευρωπαϊκή Ένωση και να συνάψει με τις Ηνωμένες Πολιτείες διμερή συμφωνία συνεργασίας.

«Γιατί δεν φεύγεις από την Ε.Ε.;» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σύμφωνα με δύο διπλωματικές πηγές που μίλησαν στην Washington Post.

Την είδηση επιβεβαιώνει και το Γαλλικό πρακτορείο επικαλούμενο διπλωματικές πηγές.

Νωρίτερα σήμερα, ο Μακρόν ρωτήθηκε για το δημοσίευμα αυτό κατά την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη λήξη της συνόδου κορυφής της ΕΕ αλλά απάντησε διφορούμενα, αρνούμενος να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την πρόταση του Τραμπ.

Για το ζήτημα ρωτήθηκε σήμερα και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ο οποίος απάντησε «Συχνά υποπτεύομαι ότι ο Τραμπ θέλει να διχάσει την Ε.Ε. Υποπτεύομαι; Μάλλον είμαι σίγουρος. Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενοχλεί και την Ανατολή και τη Δύση. Ακόμη ένας λόγο για να την ισχυροποιήσουμε».

efsyn.gr