Χρωστάμε και τα μαλλιά της κεφαλής μας

Χρωστάμε και τα μαλλιά της κεφαλής μας

  • |

Με το περίστροφο στον κρόταφο βγαίνουν τα πλεονάσματα, αλλά οι εταίροι μας είναι πολύ ευχαριστημένοι και θα βοηθήσουν με διάφορους τρόπους τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές. Φαίνεται. Ποιος άλλος με τόση κοινωνική παγωμάρα θα εξυπηρετούσε καλύτερα τα τακτικά και στρατηγικά συμφέροντα τους.

Μπ. Ροϊλός

Στα όπα- όπα έχουνε τον πρωθυπουργό μας. Παντού στην Ευρώπη εκλέγονται κάτι τζαναμπέτηδες, απείθαρχοι και τσαμπουκαλεμένοι τύπου Σαλβίνι, Ορμπάν και Κατσίνσκι, που έχουν άποψη και κάνουν τους ζόρικους, ενώ αυτό το καλό και μέχρι πρότινος παρεξηγημένο παλικάρι, ο Τσίπρας, είναι καλόβολος, σαν κοριτσάκι που λέγανε οι παππούδες για τα φρόνιμα αγοράκια.

Μας κάνει όλα τα χατίρια και με το παραπάνω. Κάποτε ασχολιόνταν με την Ελλάδα όλη η ευρωπαϊκή γραφειοκρατία για να κάνει κουμάντο τους Έλληνες και τώρα έχει αναλάβει το φάκελο της χώρας ένας υπάλληλος με μία γραμματέα, είπε σε συνάδελφους του ένας Ολλανδός ευρωβουλευτής.

Αφού τα νούμερα που τους ενδιαφέρουν πάνε καλά, η εκποίηση της εθνικής περιουσίας τρέχει ικανοποιητικά κι ο κόσμος μένει στη γωνία, ούτε που τους νοιάζει πώς πάει η πραγματική οικονομία. Πιέζουν τις τράπεζες να εκχωρήσουν τα κόκκινα δάνεια, δηλαδή την ακίνητη περιουσία των Ελλήνων σε ξένους επενδυτές, τα επονομαζόμενα κοράκια, αλλά κανένας Ευρωπαίος αξιωματούχος δεν λέει λέξη για το χρέος των Ελλήνων προς το Δημόσιο που από ασφυξία οικονομική έχει ξεπεράσει το μισό ΑΕΠ και συνεχίζει μήνα με μήνα να ανεβαίνει ακάθεκτο προς νέα ύψη!

Από τον Αύγουστο στον Σεπτέμβρη αυξήθηκαν οι οφειλέτες κατά 510.428 άτομα και συνολικά άγγιξαν το απίστευτο νούμερο των 4.312.395 οφειλετών!

Τα στοιχεία που έδωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) δεν αμφισβητούνται. Το νέο ρεκόρ του συνολικού χρέους των οφειλετών προς το Δημόσιο χτύπησε τα 103 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ευρώ. Και τα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχει αδυναμία να εξοφλήσει κανείς ακόμα και μικρά χρέη των 500 ευρώ. Τόσο καλά πάνε τα οικονομικά των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων στον αντίποδα των πλεονασμάτων.

sioualtec.blogspot.com