Εννοείται πως πιστεύω τον Ζάεφ κι όχι τον Μητσοτάκη

Εννοείται πως πιστεύω τον Ζάεφ κι όχι τον Μητσοτάκη

  • |

Την έχουν βρει τη λύση οι εγχώριοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι, όταν δεν τους αρέσουν οι… μεταστροφές (Μάτι, προσφυγικό, Πρέσπες κ.ά.) του Κυριάκου Μητσοτάκη: κόβουν τις φράσεις του στο σημείο που τους συμφέρει.

Δημοσιογραφία των μισών φράσεων…

Δημήτρης Κανελλόπουλος

Λέει, λόγου χάριν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Ζόραν Ζάεφ: Εγώ δεν θα υπέγραφα τη Συμφωνία των Πρεσπών, ωστόσο αυτή αποτελεί πλέον μέρος του διεθνούς δικαίου και επομένως η Ελλάδα πρέπει να τη σεβαστεί.

Έρχεται λοιπόν το Πρώτο Θέμα και το κόβει: «Εγώ δεν θα υπέγραφα τη Συμφωνία των Πρεσπών». Τέλειο. Χαίρονται έτσι οι Μακεδονομάχοι τύπου Θάνου Πλεύρη που κοροϊδεύουν τους εαυτούς τους, πανηγυρίζοντας για τον πρωθυπουργό τους.

Προσοχή όμως: ακόμα και αυτό το «Εγώ δεν θα υπέγραφα τη Συμφωνία των Πρεσπών» βγήκε από διαρροή του μεγάρου Μαξίμου. Δεν το ακούσαμε πουθενά, προς το παρόν τουλάχιστον. Δεν ξέρουμε αν όντως το είπε κατά πρόσωπο στον Ζόραν Ζάεφ. Λένε οι δικοί μας και τα παπαγαλάκια τους, ότι το είπε.

Αντιθέτως, κυβερνητικές πηγές από τη Βόρεια Μακεδονία, λένε άλλα: «Ο Κυρ. Μητσοτάκης εξέφρασε την υποστήριξή του για την έναρξη των διαπραγματεύσεων της γειτονικής χώρας με την Ε.Ε. και τόνισε ότι η συνεπής και έγκαιρη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι ζωτικής σημασίας για την ενίσχυση των σχέσεων και την εξασφάλιση ευρωπαϊκής προοπτικής για τη Βόρεια Μακεδονία».

Θεωρώ πως έχει δίκιο η Βόρεια Μακεδονία. Άλλωστε έχουμε ήδη δείγματα. Ο δικός μας υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν ήταν που χαρακτήριζε «επαίσχυντη» τη συμφωνία, αλλά τώρα δηλώνει πως αν αυτή «εφαρμοστεί απαρέγκλιτα και από τις δύο πλευρές, μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον»; Οι γείτονές μας δεν άλλαξαν στάση, εμείς είμαστε που αλλάξαμε κυβέρνηση.

Καταλαβαίνετε, λοιπόν, γιατί ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Ζόραν Ζάεφ, πιστεύω 100% τον δεύτερο;

efsyn.gr