Πολύ καλό για να ‘ναι αληθινό.

Πολύ καλό για να ‘ναι αληθινό.

  • |

Γράφει ο mitsos175.

Είχα μια ανεξήγητη φαγούρα “εις τα μέζεα του στεατοπυγικού μου υποσυστήματος” κι αναρωτιόμουν τι θα συμβεί. Ποιά καινούρια κουταμάρα θα ακούσω.
“Την αναστολή των εργασιών ανάπτυξης στις Σκουριές ανακοίνωσε απόψε ο καναδικός όμιλος Eldorado Gold, ενώ προαναγγέλλει τη διακοπή των εργασιών στις υπόλοιπες περιοχές δραστηριοποίησής του, εάν δεν προχωρήσουν άμεσα οι απαιτούμενες αδειοδοτικές διαδικασίες”. “ΕΑΝ”… Προσέξατε το “εάν”;

Α στο διάολο! Μην μας το κάνετε αυτό! Θα αφήσετε δηλαδή το Χρυσό σε μας, όσο απέμεινε τουλάχιστον, θα σταματήσετε να καταστρέφετε τα Δάση, να δηλητηριάζετε το Περιβάλλον και θέλετε να το χάψουμε; Πολύ καλό για να ‘ναι αληθινό.

Στα τσακίδια να πάτε. Φυσικά δε θα πάνε. Απλά εκβιασμό κάνουν στο ΣΥΡΙΖΑ. Και μόνο σ’ αυτόν, γιατί όλοι εμείς θέλουμε να γυρίσουν από κει που ήρθαν. Είδαν πόσο δούλοι είναι στην κυβέρνηση κι είπαν “γιατί να μην ζητήσουμε κι εμείς περισσότερα; Ποιό έξυπνοι είναι οι τοκογλύφοι”; Όχι, το ίδιο αδίστακτοι είστε.

Τι θέλουν; Γράφουν στα παλαιοτέρα των υποδημάτων τους νόμους, το Περιβάλλον, ακόμα και τις δικές τους δεσμεύσεις, και ζητάν πλήρη ΑΣΥΔΟΣΙΑ. Να καταστρέφουν με την ησυχία τους. Να μπουν τα ΜΑΤ να διώξουν τους κατοίκους από τα χωριά, να ρημάξουν τον τόπο, να βουτήξουν και το χρυσό. Α ναι! Για την Κόλαση, που θα αφήσουν πίσω τους, να τους παρασημοφορήσουμε! Κοντολογίς θέλουν να ασελγήσουν στα οπίσθια του ελληνικού κράτους, το οποίο σκύβει σε κάθε αισχροκερδή.

Άντε φύγετε. Μπρος κάντε το! Σας προκαλούμε. Πανηγύρι θα κάνουμε, όταν με το καλό ξεκουμπιστείτε. Αλλά ξέρω ότι δυστυχώς τα τσιμπούρια, οι βδέλλες, και τα άλλα παράσιτα δεν φεύγουν από μόνα τους. Ελπίζω σε περαιτέρω κινητοποίηση των κατοίκων, ώστε να τους διώξουν. Αρκετή ζημιά έκαναν. Να μην ξαναγυρίσουν.

Κάτι μου λέει όμως, πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα ενδώσει. Θα βαπτίσει “επένδυση” αυτό που πριν έλεγε ξεπούλημα, λαίλαπα, ντροπή, καταστροφή, πουλώντας άλλον έναν αγώνα, αφού πέσει στα τέσσερα, “ηρωικά μαχόμενος” βεβαίως – βεβαίως. Παλιά του τέχνη κόσκινο…

Αν φύγουν, πραγματικά θα είναι μια πολύ θετική εξέλιξη, που θα οφείλεται στους αγώνες και τον ηρωισμό των κατοίκων. Πάντως, αν δεν υποχωρήσει κι άλλο η κυβέρνηση ίσως έχουμε μια ουσιαστική, ελπιδοφόρα Νίκη.