Τρίτη στον κόσμο η εθνική ανδρών στο πόλο, «κατατρόπωσε» τη Σερβία

Τρίτη στον κόσμο η εθνική ανδρών στο πόλο, «κατατρόπωσε» τη Σερβία

  • |

Χάλκινο μετάλλιο για την εθνική ομάδα πόλο ανδρών που κέρδισε τη Σερβία με 16-7 στο μικρό τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στη Σιγκαπούρη
Μια μέρα μετά τον θρίαμβο των γυναικών, ήρθε η σειρά των ανδρών να ανεβάσουν ξανά το ελληνικό πόλο στο βάθρο του κόσμου.

Η Εθνική ανδρών έκανε ένα ρεσιτάλ απέναντι στη Σερβία στον μικρό τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και κατέκτησε με επιβλητικό τρόπο το χάλκινο μετάλλιο, κερδίζοντας με 16-7, επιβεβαιώνοντας την απόλυτη κυριαρχία της Ελλάδας στο άθλημα. Δύο εθνικές ομάδες, δύο διακρίσεις, δύο βάθρα μέσα σε 24 ώρες.

Η Εθνική ανδρών κατέκτησε το πέμπτο της μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, όπου έχει απολογισμό ένα ασημένιο και τέσσερα χάλκινα. Η αλήθεια είναι ότι αυτή η ομάδα αξίζε όσο τίποτα άλλο το χρυσό…

Το παιχνίδι ήταν κλειστό στο ξεκίνημά του. Η Ελλάδα προηγήθηκε με τον Παπανικολάου, ενώ η Σερβία ισοφάρισε με τον Βίτσο. Λίγο πριν απ’ το φινάλε της πρώτης περιόδου ο Αργυρόπουλος πέτυχε το 2-1 αλλά η Σερβία μείωσε στο φινάλε με γκολ του Μαρτίνοβιτς για το 2-2.

Ακολούθησε ένα καταιγιστικό διάστημα για την ελληνική ομάδα. Ο Παπανικολάου, ο Αργυρόπουλος , ο Σκουμπάκης δύο φορές, ο Πούρος και ο Κάκαρης διαμόρφωσαν το εκρηκτικό 6-0 της Εθνικής ομάδας που έκλεισε το ημίχρονο με ένα άκρως εντυπωσιακό 8-2!

Το ρεσιτάλ της ελληνικής ομάδας συνεχίστηκε με γκολ του Γενηδουνιά και του Πούρου για το 10-2, ενώ η Σερβία κατόρθωσε να σκοράρει για πρώτη φορά μετά από 13 λεπτά (10-3). Ο Πούρος σκόραρε ξανά (11-3), ο Μαρτίνοβιτς μείωσε με δύο γκολ για το 11-5, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε η τρίτη περίοδος.

Ωστόσο, η τελευταία περίοδος άρχισε με τα γκολ των Καλογερόπουλου και Αλαφραγκή για να δώσουν διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση της Ελλάδας (13-5).

https://www.efsyn.gr/athlitismos/alla-athlimata/479994_triti-ston-kosmo-i-ethniki-andron-sto-polo-katatropose-ti-serbia

Εκτρωφείο Λαγων Καρφής Ευαγγελος

Σχόλια (0)

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.