Τσάρτερ και μονόκλινο

Τσάρτερ και μονόκλινο

  • |

Σε τρεις άξονες κινούνται οι αποφάσεις που τείνουν να πάρουν τα περισσότερα κλαμπ από τα 18 που συμμετέχουν στην Ευρωλίγκα για να περιορίσουν τις πιθανότητες, οι παίκτες τους να εκτεθούν στον κίνδυνο του κορονοϊού, στη διάρκεια της σεζόν που έρχεται και είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, ειδικά σε ό,τι αφορά το οικονομικό σκέλος της διοργάνωσης.

Γιάννης Ντεντόπουλος
Ο πρώτος άξονας είναι οι μετακινήσεις. Σχεδόν όλες οι ομάδες, με ελάχιστες εξαιρέσεις, ετοιμάζονται να χρησιμοποιούν πτήσεις τσάρτερ, ακόμη κι αν υπάρχουν βολικές πτήσεις της γραμμής. Ο βασικότερος λόγος είναι να βρίσκονται μέσα στο αεροσκάφος μόνο τα μέλη της τα οποία ούτως ή άλλως περνάνε από τακτικούς ελέγχους και εξασφαλίζουν (όσο αυτό είναι δυνατό) την αποφυγή συγχρωτισμού με άλλους επιβάτες που κανείς δεν ξέρει την ιατρική τους κατάσταση.

Ο δεύτερος άξονας είναι η διαμονή στα ξενοδοχεία στις πόλεις του εξωτερικού. Η ELPA, η Ενωση Παικτών της Ευρωλίγκας, από πέρυσι έχει ζητήσει κάθε παίκτης, ακόμη και οι νεαρότεροι σε ηλικία, να μένει σε μονόκλινο, όπως συμβαίνει στο ΝΒΑ. Πλέον το μονόκλινο επιβάλλεται για να προληφθεί μια αιφνιδιαστική εμφάνιση κρούσματος, όπως συνέβη στην ΑΕΚ κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της στα Γιάννενα.

Ο τρίτος έχει να κάνει με τη διαθεσιμότητα των παικτών στο κοινό. Ηδη οι περισσότερες ομάδες έχουν τυπώσει αυτόγραφα του κάθε παίκτη και θα υπάρχει ρητή εντολή να μην μπορεί κάποιος, κατά την άφιξη της αποστολής στο (όποιο) γήπεδο, να πλησιάσει για να ζητήσει μια selfie.

Εκτός αυτών, η διάθεση του διευθυντηρίου της Βαρκελώνης είναι να τηρήσει αυστηρή γραμμή, ανάλογη της UEFA, ώστε να μεταφέρει την ευθύνη και στους παίκτες, ώστε να προσέχουν και να μην εκθέτουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο, στην προσωπική τους ζωή (πάρτι, κλάμπινγκ κ.ά.).

ww.efsyn.gr