ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ  Συμμετοχή στην Πανεθνική Ημέρα Δράσης και Κινητοποίησης

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ Συμμετοχή στην Πανεθνική Ημέρα Δράσης και Κινητοποίησης

  • |

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η πλέον αδιαπέραστη κατάσταση που διέπει όλο το φάσμα των κλάδων και των πολιτών ανεξαρτήτως μεγέθους, αποτελεί τροχοπέδη στην βιωσιμότητα των επιχειρήσεων. Η δραματική εκτόξευση του ενεργειακού κόστους και οι συνεχόμενες ανατιμήσεις των προϊόντων επιβαρύνουν με την σειρά τους το κόστος λειτουργίας και ταυτόχρονα το καλάθι του καταναλωτή, όπου οι τζίροι και το εισόδημα αντίστοιχα δεν επαρκούν ώστε να καλυφθούν οι πάγιες ανάγκες.

Το κοκτέιλ της ακρίβειας ήταν το κερασάκι στις παθογένειες του παρελθόντος που αναδύθηκαν από την πανδημία. Το επιτυχημένο και άνευ προηγουμένου πανελλαδικό κλείσιμο τον καταστημάτων εστίασης στις 16 Νοεμβρίου ήταν ο προάγγελος των καταστάσεων που ζούμε. Τότε που μας χαρακτήριζαν γραφικούς, λαϊκιστές και επαίτες χρημάτων. Τώρα τι είμαστε άραγε;

Την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022 ενώνουμε τις δυνάμεις μας και συμμετέχουμε με τη φυσική μας παρουσία δυναμικά στην Πανεθνική Ημέρα Δράσης και Κινητοποίησης, σε συμπόρευση με τις κατά τόπους Ομοσπονδίες και άλλες Κοινωνικές Ομάδες, στη συγκέντρωση μαζί με τον Εμπορικό Σύλλογο Αγρινίου στον πεζόδρομο της Παπαστράτου στις 9:00΄ το πρωί, ώστε, έστω και την ύστατη στιγμή, να δώσουμε το μήνυμα πως αν δεν ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα το λουκέτο είναι προ των πυλών με ότι αυτό συνεπάγεται στην οικονομία αλλά και στην αύξηση της ανεργίας.

Σεβόμενοι την δημόσια υγεία, αναζητάμε βιώσιμα μέτρα στήριξης για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε εμείς και οι χιλιάδες εργαζόμενοί μας.

Η παρουσία όλων είναι απαραίτητη!

 

Βασικά Αιτήματα
·         Πλαφόν στις τιμές ενέργειας και ειδικών φόρων κατανάλωσης.

·         Πάγωμα οφειλών που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

·         Προγράμματα επιδότησης του μη μισθολογικού κόστους για τη συγκράτηση των θέσεων εργασίας.

·         Μη επιστροφή των επιστρεπτέων προκαταβολών.

·         Πάγωμα αυξήσεων ενοικίων.

·     Απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών.

·     Μείωση του ΦΠΑ στο 6%

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                                                 Ο Γεν. Γραμματέας

Κωνσταντίνος Γ. Ναστούλης                                                                              Ζήσης Μιχαήλ

 

eneea #estiasigreece

Εκτρωφείο Λαγων Καρφής Ευαγγελος