Προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

  • |

Θέμα: Σχετικά με τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν στην πρόσβαση στα σχολεία τους οι μαθητές στην ευρύτερη περιοχή του Ευηνοχωρίου Αιτωλοακαρνανίας, λόγω της κατάρρευσης της γέφυρας

Στις 16/12/2021, μετά από ισχυρή βροχόπτωση αλλά και σε συνδυασμό με παρεμβάσεις που είχαν γίνει στην κοίτη του ποταμού Ευήνου Αιτωλοακαρνανίας και την παντελή απουσία έργων συντήρησης των δύο γεφυρών (οδική και παλιά σιδηροδρομική γραμμή) στο ύψος του Ευηνοχωρίου Αιτωλοακαρνανίας, καταστράφηκαν οι δύο γέφυρες, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στους μαθητές των σχολείων της περιοχής.

Συγκεκριμένα, η προσέγγιση του Γυμνασίου και του Λυκείου – που βρίσκεται στο Ευηνοχώρι – από τους μαθητές τους διεξάγεται με τεράστιες, σε κάποιες περιπτώσεις ανυπέρβλητες, δυσκολίες. Οι μαθητές διέρχονται πεζοί από την ετοιμόρροπη γέφυρα για να πάνε στο σχολείο με την πιθανότητα ανά πάσα στιγμή αυτή να καταρρεύσει εντελώς και να προκληθεί ατύχημα, ακόμα και δυστύχημα.

Παρά τις υποσχέσεις τόσο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας όσο και των αρμόδιων Υπουργών για τη γρήγορη αποκατάσταση της ζημιάς, έχουν ήδη περάσει τέσσερις μήνες και η εκπαιδευτική διαδικασία βαδίζει προς το τέλος της, αλλά οι συγκεκριμένοι μαθητές – ειδικά αυτοί της Γ Λυκείου – συνεχίζουν να δίνουν αυτή τη μάχη με τεράστια εμπόδια.

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός – πέρα από την αυτονόητη αποκατάσταση της ζημιάς στη γέφυρα που δεν εμπίπτει στη δικαιοδοσία του Υπουργείου της αλλά αφορά την ασφαλή διέλευση των μαθητών:

– Πότε θα εισηγηθεί την υπαγωγή των μαθητών της Τρίτης (Γ) Λυκείου (πρόκειται για 7 μαθητές) στο Ειδικό Καθεστώς όπως προβλέπει ο σχετικός νόμος;

 

 

Οι Βουλευτές

Παπαναστάσης Νίκος

Καραθανασόπουλος Νίκος