Ενημέρωση των περιφερειακών παρατάξεων, ανά Περιφερειακή Ενότητα, για τα μέτρα που λαμβάνονται για τον κορωνοϊό και τον ρόλο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Ενημέρωση των περιφερειακών παρατάξεων, ανά Περιφερειακή Ενότητα, για τα μέτρα που λαμβάνονται για τον κορωνοϊό και τον ρόλο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

  • |

Ενημερωτική συνάντηση συγκάλεσε σήμερα Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, προκειμένου να ενημερωθούν οι εκπρόσωποι των συνδυασμών του Περιφερειακού Συμβουλίου της Π.Ε. Αχαΐας για τα μέτρα προφύλαξης ενάντια στο νέο κορωνοϊό COVID-19 που λαμβάνει η Περιφέρεια, αλλά και τον ρόλο που επιτελεί τόσο ως προς την υποβοήθηση των μονάδων υγείας, όσο και ως προς την εμπέδωση των κατάλληλων γνώσεων και οδηγιών προς τους πολίτες.

Αντίστοιχες πρωτοβουλίες λήφθηκαν και στις άλλες δύο Περιφερειακές Ενότητες, για την ενημέρωση των Περιφερειακών Συμβούλων σε Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία.

Κατά τη συνεδρίαση στην Πάτρα, ο κ. Φαρμάκης αναφέρθηκε εκτενώς στις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί και στις παρεμβάσεις που έχουν γίνει,  όχι μόνο σε σχέση με τους υγειονομικούς παράγοντες, αλλά και σε κυβερνητικό επίπεδο.

Από την πλευρά τους, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Τάκης Παπαδόπουλος και ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος ανέλυσαν στους περιφερειακούς συμβούλους τις μέχρι σήμερα ενέργειες που έχουν γίνει εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.  Ειδικότερα ο κ. Μπονάνος επεσήμανε την ανάγκη για  λήψη μέτρων αυτοπροστασίας και προστασίας του κοινωνικού συνόλου, όπως επίσης την ιδιαίτερη σημασία που δίνεται στην ψύχραιμη αντιμετώπιση της κατάστασης.

Έγινε επίσης αναφορά στα μέτρα προστασίας και τις οδηγίες που έχουν δοθεί προς τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ιδιαίτερα προς εκείνες στις οποίες προσέρχεται το ευρύτερο κοινό.

Ακολούθησε διαλογική συζήτηση και απαντήθηκαν ερωτήματα που τέθηκαν, καθώς παραβρέθηκαν επίσης η Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Γεωργία Πλώτα και ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Αχαΐας, Θεόδωρος Λάμπος.

Εκτρωφείο Λαγων Καρφής Ευαγγελος