Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων σύσκεψη στο Δημαρχείο Μεσολογγίου

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων σύσκεψη στο Δημαρχείο Μεσολογγίου

  • |

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που έπληξαν με σφοδρότητα το Δήμο προκαλώντας σοβαρά προβλήματα, αύριο και ώρα 9.00 π.μ. ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος συγκαλεί σύσκεψη στο Δημαρχείο με τη συμμετοχή της Τεχνικής Υπηρεσίας καθώς επίσης των Προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων. Η σύσκεψη συγκαλείται προκειμένου να συγκροτηθούν κλιμάκια τα οποία θα επισκεφθούν κάθε σημείο του δήμου για να καταγράψουν τις ζημιές που έχει αφήσει πίσω της η σημερινή θεομηνία.

Ταυτόχρονα, ο Νίκος Καραπάνος  με  έγγραφό του προς τον Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα, ζητά την κήρυξη του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Όπως σημειώνεται, ο πρωτοφανής όγκος νερού που έπεσε στην περιοχή από τις πρωινές ώρες, προκάλεσε καταστροφές σε σπίτια, ποιμνιοστάσια αλλά και καλλιέργειες βαμβακιού, ελιάς και κηπευτικών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου. Εκτός των πόλεων Μεσολογγίου και Αιτωλικού, σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι κοινότητες του Αγίου Θωμά, Ευηνοχωρίου, Αγίου Γεωργίου και Σταμνάς.

Από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης των έκτακτων καιρικών φαινομένων, η ανταπόκριση της ΔΕΥΑΜ, των υπηρεσιών και των αντιδημάρχων του Δήμου, ήταν άμεση για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων. Ωστόσο, η πτώση κεραυνού σε στύλους της ΔΕΗ δίπλα σε αντλιοστάσιο που βρίσκεται μέσα στην πόλη του Μεσολογγίου προκάλεσε εκτεταμένη διακοπή ρεύματος, συσσωρεύοντας μεγάλες ποσότητες νερού. Μόλις η βλάβη αντιμετωπίσθηκε, στάθηκε δυνατή η άντληση των ομβρίων.

Οι υπηρεσίες και ο μηχανικός εξοπλισμός του Δήμου, βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, καθώς οι καιρικές συνθήκες παραμένουν δυσμενείς.