‘‘Σύσκεψη επαγγελματιών για τις πλημμύρες στην περιοχή Αντιρρίου’’.

‘‘Σύσκεψη επαγγελματιών για τις πλημμύρες στην περιοχή Αντιρρίου’’.

  • |

 

Με πρωτοβουλία του Προέδρου της Ομοσπονδίας και του εμπορικού συλλόγου Αντιρρίου κ. Δαβανέλλου Θέμη , παρουσία επαγγελματιών της περιοχής Αντιρρίου και Μακύνειας, του Βουλευτή του νομού Αιτ/νιας κ. Κώστα Καραγκούνη και του προέδρου του συλλόγου αλιέων κ. Στάθη Ξενογιάννη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με θέμα τις ζημιές που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες, το 2019 και 2021 στην περιοχή του πρώην Δήμου Αντιρρίου, σε επιχειρήσεις, αλλά και στο λιμάνι της Μακύνειας.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα και η αγανάκτηση όλων των επαγγελματιών, είναι ότι εκκρεμεί  ακόμα από το 2019 η αποζημίωση των επιχειρήσεων για τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες, επειδή για ακόμη μια φορά έχουμε μπλέξει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας μεταξύ Δήμου Ναυπακτίας και Περιφέρειας  Δυτικής Ελλάδας και χωρίς να υπάρξει κανένα ενδιαφέρον από την μεριά τους για το αποτέλεσμα των ενεργειών τους.

Μετά από διεξοδική συζήτηση, αποφασίσαμε να εντείνουμε τις προσπάθειές μας ώστε να καταφέρουμε να βρούμε λύση στο πρόβλημά μας. Επίσης ο πρόεδρος των αλιέων ενημέρωσε για τα προβλήματα του κλάδου και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το λιμάνι της Μακύνειας, ενώ ο κ. Καραγκούνης μετα από τηλεφωνική επικοινωνία με αρμοδίους, δεσμεύθηκε ότι θα είναι παρών και αρωγός στην εξέλιξη της  προσπάθειας  μας ώστε να έχουμε το επιθυμητό και αυτονόητο αποτέλεσμα.

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

 

Ο Πρόεδρος

Δαβανέλλος Θέμης