ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

• |

Πρίν από 3 χρόνια και εν μέσω πολλών διαφωνιών και ενστάσεων από την μεριά της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών έγινε η τοποθέτηση του εργολάβου και ξεκίνησε ένα από τα σημαντικότερα έργα των τελευταίων ετών στην Ναύπακτο. Μέχρι σήμερα καταφέρανε να γίνει η πλακόστρωση της οδού Μπότσαρη, δεν τελείωσε ακόμα η οδός Ναυμαχίας, δεν τελείωσε ακόμα η οδός Σοιδά , δεν τελείωσε ακόμα ( έστω και για χρήση ‟PARKING”) ο χώρος  μπροστά στο κτίριο ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ, και η οδός Αγελάου ,ένας δρόμος μόλις  50 μέτρων, τα έργα «συνεχίζονται» εδώ και 1 χρόνο.

Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου και μετά την τελευταία παράταση που δόθηκε στον εργολάβο, είναι τον Σεπτέμβριο του 2023. Όμως το σημαντικότερο κομμάτι του έργου που είναι από το Δημαρχείο μέχρι την οδό Θέρμου, στο οποίο προβλέπεται η αντικατάσταση του ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟΥ ΑΜΙΑΝΤΟΣΩΛΗΝΑ ύδρευσης και ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΛΥΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΟΜΒΡΙΑ ΥΔΑΤΑ ώστε αυτά να μην καταλήγουν στην θάλασσα, με ότι αυτό συνεπάγεται ,δεν ξεκίνησε ακόμα.

Την Πέμπτη 30-6-2022 συζητείται το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και ίσως μάθουμε που βρίσκονται οι ευθύνες μη ολοκλήρωσης του έργου αλλά  θα ληφθεί και απόφαση για την συνέχιση ή μη του έργου.

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας με ομόφωνη απόφαση μας και χωρίς να εξετάζουμε αν φταίει η Περιφέρεια, ο Δήμος, ο εργολάβος ή όλοι μαζί, ζητάμε την συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου ,με τις τροποποιήσεις της μελέτης που έχουμε ζητήσει , εκτιμώντας την σπουδαιότητα και την αναγκαιότητα του έργου για την τουριστική ανάπτυξη και την αισθητική αναβάθμιση της πόλης ,αλλά και την υγιεινή και ασφάλεια όλων μας.

Σας καλούμε την Πέμπτη 30-6-2022 και ώρα 18:30 στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ,για να απαιτήσουμε :

ΞΗΛΩΜΑ ΤΟΥ ΑΜΙΑΝΤΟΣΩΛΗΝΑ

ΚΑΘΑΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ