Άγχος επίδειξης έργου, εκνευρισμός και εμμονή στη λάθος ρότα. Κακοί οι οιωνοί για την Περιφερειακή Αρχή

Άγχος επίδειξης έργου, εκνευρισμός και εμμονή στη λάθος ρότα. Κακοί οι οιωνοί για την Περιφερειακή Αρχή

  • |

Στη σημερινή συνεδρίαση του Π.Σ της Π.Δ.Ε ως πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης συζητήθηκε η προσπελασιμότητα –άρση επικινδυνότητας και η οδική ασφάλεια στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Μάλιστα το εν λόγω θέμα ήρθε στο Π.Σ ως «ενημέρωση». Να τονισθεί εδώ ότι εδώ και καιρό είχαμε ζητήσει να συζητηθεί το ζήτημα του σχεδιασμού των έργων που θα γίνουν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και που αφορούν στις υποδομές μεταφορών και οδοποιίας. (προσπελασιμότητα, άρση επικινδυνότητας κλπ).

  • του Νεκτάριου Φαρμάκη

Ωστόσο, η Περιφερειακή Αρχή, αγνοώντας το αίτημα ολόκληρης της αντιπολίτευσης, φέρνει το ως άνω ζήτημα στο Π.Σ αφενός μεν καθυστερημένα, αφετέρου δε –άκουσον άκουσον- προς ενημέρωση (!!!), λες και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι εξελέγησαν για να ενημερώνονται από τον Περιφερειάρχη για το τι θα γίνει στον τόπο τους και όχι για να αποφασίζουν.

Είναι θλιβερή η εικόνα μιας Περιφερειακή Αρχής που αγωνιά να επιδείξει έργο, την ώρα που οι πάντες γνωρίζουν ότι θριαμβεύει με την εκκωφαντική απουσία της από παντού.

Έργα και πρωτοβουλίες που ανήκουν σε άλλους , τόσο ως σύλληψη όσο και ως μελέτη, «ιλιγγιώδη» χρηματικά ποσά που «εκτοξεύονται» στο δημόσιο λόγο προς εντυπωσιασμό και κενές περιεχομένου πολιτικές κορώνες συνθέτουν την εισήγηση του κ.Περιφερειάρχη σε μια προσπάθειά του να αποδείξει ότι τα τελευταία 6 χρόνια που βρίσκεται στο τιμόνι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας , την οδήγησε με σύνεση και σχεδιασμό. Δυστυχώς γι’ αυτόν και πολύ περισσότερο για τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας, όλοι γνωρίζουν ότι υπάρχει και υπήρχε αυτόματος πιλότος. Και αυτός είναι το Κράτος και η κεντρική εξουσία, η εκάστοτε κυβέρνηση που σχεδιάζει και υλοποιεί (με ελλείψεις φυσικά) γιατί η πρωτοβουλία εκ μέρους της τοπικής αυτοδιοίκησης (Περιφέρειας εν προκειμένω) είναι απούσα.

Η πολιτική που ασκείται τα τελευταία χρόνια από την Περιφερειακή Αρχή χαρακτηρίζεται από παρασκηνιακές διαβουλεύσεις με την κεντρική εξουσία, απουσία διεκδίκησης, μηδενικό σχεδιασμό και μελέτη έργων, πολιτικές «χάρες» και φυσικά επικοινωνιακή εκμετάλλευση των πάντων.

Είναι αν μη τι άλλο προσβλητικό για την νοημοσύνη μας ο Υφυπουργός του 1ου Μνημονίου, να υποδύεται τον αντιμνημονιακό και να κατακεραυνώνει τα αποτελέσματα των Μνημονίων στα οικονομικά της τοπικής αυτοδιοίκησης, τώρα που είμαστε στο 4ο Μνημόνιο.

Είναι κάτι παραπάνω από τραγική ειρωνεία , να ρίχνει φταίξιμο για τις όποιες καθυστερήσεις στην μελέτη και υλοποίηση έργων στον Ν.4412/2016 , η Περιφερειακή Αρχή που τα μόνα έργα που υλοποιεί, είναι τα έργα που άλλοι έχουν μελετήσει και ωριμάσει.

Είναι τέλος, εξοργιστικό να υπερθεματίζεται το ζήτημα της αποψίλωσης των υπηρεσιών των Περιφερειών, τη στιγμή που η ίδια η Περιφερειακή Αρχή αποψιλώνει με τον Οργανισμό που έκανε, υπηρεσίες με ιδιαίτερη βαρύτητα από τις Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας και μεταφέρει της αρμοδιότητες –και τις Υπηρεσίες- στην Πάτρα.

Υ.Γ  1: Επειδή πιστεύω στην κρίση των πολιτών, προκαλώ και προσκαλώ τους πάντες να αναγνώσουν την εισήγηση του Περιφερειάρχη , την  οποία επισυνάπτω και όχι το Δελτίο Τύπου που θα εκδοθεί. Η αλήθεια είναι προφανής για όποιον έχει υπομονή να την μελετήσει.

Υ.Γ 2 : Το Περιφερειακό Συμβούλιο συνεδριάζει δημόσια, ωστόσο η Περιφερειακή Αρχή επιλέγει να προβάλλει προκλητικά μόνο τις τοποθετήσεις της ίδιας και των εκπροσώπων της. Να τους θυμίσω ότι ο διαδικτυακός τόπος www.pde.gov.gr αλλά και η σελίδα της Π.Δ.Ε στο facebook από όπου κάνουν και live αναμετάδοση των τοποθετήσεών τους είναι κτήμα της Περιφέρειας και όχι δικό τους. Καλό θα είναι λοιπόν, αυτοί που καμώνονται το δημοκράτη και τον προοδευτικό να το αποδεικνύουν με τις πράξεις τους, γιατί από τις δικές τους μάλλον το αντίθετο προκύπτει. Λες και δεν υπάρχει κανένας άλλος περιφερειακός σύμβουλος, μόνο αυτοί!!!  Αν θέλουν να προβάλλουν ΜΟΝΟ τις δικές τους θέσεις να το κάνουν με δικά τους μέσα και όχι μέσα που πληρώνουν όλοι οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας.

Δείτε ΕΔΩ την εισήγηση

Εκτρωφείο Λαγων Καρφής Ευαγγελος