Κιμ Γιονγκ Ουν | Σε επιφυλακή πολέμου

Κιμ Γιονγκ Ουν | Σε επιφυλακή πολέμου

  • |

Ο πρόεδρος της χώρας έδωσε εντολή να ενισχυθούν οι δυνάμεις στα σύνορα με τη Νότια Κορέα και να τεθούν σε κατάσταση πολέμου

by protothema.gr

Σε κατάσταση πολέμου έθεσε τις στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας ο πρόεδρος της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, με αφορμή το περιστατικό της Πέμπτης στα δυτικά σύνορα με τη Νότια Κορέα.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν προέδρευσε σε έκτακτο συμβούλιο το βράδυ της Πέμπτης, δίνοντας εντολή να ενισχυθούν οι δυνάμεις στα σύνορα με τη Νότια Κορέα και να τεθούν σε επιφυλακή πολέμου, αναμένοντας τις εντολές του. Η ανακοίνωση που εκδόθηκε ήταν σε άκρως πολεμικό κλίμα, γεγονός που έθεσε σε επιφυλακή τις ευρύτερες δυνάμεις στην περιοχή. Η Βόρεια Κορέα έκανε λόγο για στρατιωτική πρόκληση από πλευράς της Νότιας Κορέας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τα τοπικά ΜΜΕ, η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε δύο ρουκέτες, για να «απαντήσει» η Νότια Κορέα με καταιγισμό από το πυροβολικό της. Εντούτοις, δεν αναφέρθηκαν θύματα από τις δύο πλευρές.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έδωσε εντολή σε όλες τις δυνάμεις κατά μήκος των συνόρων, να βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής, από τις 5 το πρωί τοπικής ώρας.

photo by protothema.gr