Γερμανία: Mε μαχαίρι σε κέντρο υποδοχής προσφύγων

Γερμανία: Mε μαχαίρι σε κέντρο υποδοχής προσφύγων

  • |

Κουβαλώντας μαχαίρι, μήκους μάλιστα 20 εκατοστών, μπήκαν δύο Γερμανοί σε κέντρο υποδοχής προσφύγων στο Πάρχιμ της βορειοανατολικής Γερμανίας, πριν οι πρόσφυγες αντιληφθούν εγκαίρως την παρουσία τους και η ασφάλεια θέσει τους νεαρούς -που βρίσκονταν υπό την επήρεια αλκοόλ- υπό κράτηση.

Τα αντανακλαστικά των γερμανικών Αρχών είναι οξυμένα για την ανησυχία ξενοφοβικής βίας, καθώς η συζήτηση για το προσφυγικό έχει ανάψει στη χώρα: Η Άνγκελα Μέρκελ θα επισκεφθεί την Τετάρτη το κέντρο για τους πρόσφυγες στο Χάιντεναου, ο περίβολος του οποίου είχε γίνει σκηνικό συγκρούσεων μεταξύ ακροδεξιών και αστυνομίας.

Το βράδυ της Τρίτης, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία του Ρόστοκ (βορειοανατολική Γερμανία) δύο άνδρες, ηλικίας 29 και 31 ετών, μπήκαν στο χώρο του κέντρου υποδοχής στο Πάρχιμ. Ο ένας εξ αυτών είχε πάνω του μαχαίρι μήκους 20 εκατοστών, πράγμα που προκάλεσε αναστάτωση στους πρόσφυγες και τελικά οδήγησε στην εμπλοκή της αστυνομίας.

Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, οι δύο, που τέθηκαν υπό κράτηση, ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ και εξέφρασαν ξενοφοβικά σχόλια όταν οι αστυνομικοί τούς έπαιρναν αίμα.

Δεν είναι ωστόσο «παρόντες», τουλάχιστον δραστήρια, στην ακροδεξιά σκηνή της περιοχής, όπως διευκρίνισε η αστυνομία.

Το κλίμα στη Γερμανία, που έχει δεχθεί δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες, είναι τεταμένο. Επιθέσεις με ακροδεξιό και ξενοφοβικό υπόβαθρο και με στόχο κυρίως κέντρα προσφύγων δεν είναι σπάνια τους τελευαίους μήνες -μόλις το βράδυ της Δευτέρας, άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε εγκατάσταση στο Νάουεν.