Η αγορά βιολογικών προϊόντων στο Βέλγιο διευρύνεται συνεχώς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Colruyt, μεγάλη αλυσίδα supermarket στο Βέλγιο, η οποία εγκαινίασε το 23ο κατάστημα της με την ονομασία Bio-Planet (supermarket με αποκλειστικά βιολογικά προϊόντα), αυτή την φορά, στην περιοχή των Βρυξελλών. Μετά από 5 χρόνια λειτουργίας της, η αλυσίδα Bio-Planet πρόσφατα εγκαινίασε το πρώτο κατάστημα στις Βρυξέλλες.
Η καθυστερημένη άφιξη στις Βρυξέλλες οφείλεται στην έλλειψη κατάλληλων χώρων, εξηγεί ο κ. Jo Ghilain, manager της Colruyt, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα L’echo. Έως το 2018, πρόκειται να ανοίξουν 5 νέα καταστήματα στις Βρυξέλλες και συνολικά, 30 καταστήματα στο Βέλγιο.
Ο κ. Jo Ghilain, επισημαίνει ότι το βασικό πρόβλημα με την αγορά των βιολογικών προϊόντων είναι η υψηλή τιμή τους. Η αλυσίδα προκειμένου να καταστήσει τα βιολογικά προϊόντα προσβάσιμα σε όλους, θα επιδιώξει να μειώσει τις τιμές, διαπραγματευόμενη με τους προμηθευτές.