Φάιμαν: Η Αυστρία δεν θα υψώσει τείχη

Φάιμαν: Η Αυστρία δεν θα υψώσει τείχη

  • |

Η Αυστρία δεν πρόκειται να υψώσει τείχη ούτε να περιφραχθεί, σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό καγκελάριο και αρχηγό των Αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών, Βέρνερ Φάιμαν

Σε συνέντευξη του στην αυστριακή εφημερίδα«Έστεραιχ», ο Φάιμαν τονίζει ότι «δεν θέλουμε μια Αυστρία με αγκαθωτά συρματοπλέγματα, αλλά θέλουμε συντεταγμένες ενέργειες και ανθρωπισμό, όπως επίσης μια διασφάλιση με επαγγελματισμό των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. για καλύτερο έλεγχο των προσφυγικών ροών».

Ο Αυστριακός καγκελάριος συμπληρώνει ότι ένα απροσπέλαστο τείχος στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε. είναι επίσης αδύνατο, διότι οι περισσότεροι πρόσφυγες φθάνουν μέσω θαλάσσης, άρα χρειάζεται ένας αποτελεσματικότερος έλεγχος στο εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε., εκεί από όπου αποπλέουν οι πλαστικές λέμβοι με τους πρόσφυγες.

Προσθέτει δε ότι θα πρέπει να πειστούν η Ελλάδα και η Τουρκία να ελέγχουν καλύτερα τα σύνορά τους και δηλώνει αισιόδοξος ότι μετά τις σημερινές εκλογές στην Τουρκία θα είναι δυνατή μια συμφωνία με την οποία θα προστατεύονται αποτελεσματικότερα τα σύνορα ανάμεσα στην Αθήνα και την Άγκυρα.

Καταλήγοντας ο κ. Φάιμαν τονίζει πως πρέπει αυτές να συνεχιστούν για ένα οριστικό τέλος της σύρραξης.