Σε «ελεύθερη πτώση» η δημοτικότητα της Μέρκελ

Σε «ελεύθερη πτώση» η δημοτικότητα της Μέρκελ

  • |

Καθοδικά κινούνται τα νούμερα της δημοτικότητας της Άνγκελας Μέρκελ στην Γερμανία εξαιτίας του τρόπου που διαχειρίζεται την προσφυγική κρίση. Κερδισμένος ο πρόεδρος των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Χορστ Ζέεχοφερ που βλέπει τα ποσοστά του να ανεβαίνουν.

Πριν από έξι μήνες, τα τρία τέταρτα των Γερμανών συμφωνούσαν με τις πολιτικές που εφάρμοζε η καγκελάριος της Γερμανίας, ενώ τώρα μόλις το 49% έχει την ίδια άποψη, σύμφωνα με δημοσκόπηση της ARD- Deutschlandtrend.

Η δημοτικότητα της Γερμανίδας καγκελαρίου έχει μειωθεί κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον Οκτώβριο και συνολικά κατά 26 τους τελευταίους έξι μήνες, τονίζει η δημοσκόπηση.

Αντίθετη πορεία φαίνεται να ακολουθεί ο Ζέεχοφερ, ο οποίος είδε τη δημοφιλία του να αυξάνεται κατά 6 μονάδες από τον προηγούμενο μήνα και να φτάνει το 45%.

Οι Γερμανοί εμφανίζονται εξίσου απογοητευμένοι από τη στάση που κρατά τόσο η Μέρκελ όσο και ο Ζέεχοφερ αναφορικά με την προσφυγική κρίση. Το 39% των ερωτηθέντων απάντησε ότι είναι ικανοποιημένο από την πολιτική της Μέρκελ και ίδιο ποσοστό είχε την ανάλογη άποψη για την πολιτική του Ζέεχοφερ.

Το 60% δήλωσε λίγο ή καθόλου ικανοποιημένο από την Γερμανίδα καγκελάριο, ενώ για τον πρόεδρο του CSU το ποσοστό ήταν 56%.

Εξάλλου έχει μειωθεί συνολικά η ικανοποίηση των Γερμανών με το έργο της κυβέρνησής τους: Πλέον μόνο το 42% εκτιμά ότι είναι θετικό. Ποσοστό που παρουσιάζει μείωση 6 μονάδων σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ είναι και το χαμηλότερο που έχει καταγραφεί αυτή την κοινοβουλευτική περίοδο.

Αντίθετα, το 57% είναι λίγο ή καθόλου ικανοποιημένο από τη γερμανική κυβέρνηση, αύξηση 6% σε σχέση με τον Οκτώβριο.