44 διαδηλωτές νεκροί, αλλά το Ιράκ δεν είναι Βενεζουέλα

44 διαδηλωτές νεκροί, αλλά το Ιράκ δεν είναι Βενεζουέλα

  • |

Το κίνημα διαμαρτυρίας που ξεκίνησε την Τρίτη στη Βαγδάτη με αίτημα δουλειές για τους νέους και την αποχώρηση «διεφθαρμένων» ηγετών επεκτάθηκε σχεδόν σε όλο τον νότο της χώρας. Σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP), μέχρι τώρα 33 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε όλη τη χώρα.

Από την πλευρά του, το πρακτορείο ειδήσεων Reuters έκανε λόγο για 44 νεκρούς, επικαλούμενο την αστυνομία και ιατρικές πηγές.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα κάλεσε σήμερα το Ιράκ να διεξαγάγει «γρήγορη» και «διαφανή» έρευνα για τους θανάτους που σημειώθηκαν κατά τη διάλυση των διαδηλώσεων ενάντια στην ανεργία και τη διαφθορά που συνιστούν «νόμιμα» αιτήματα.

«Καλούμε την ιρακινή κυβέρνηση να επιτρέψει στους πολίτες να ασκούν ελεύθερα τα δικαιώματά τους της ελευθερίας της έκφρασης και της ειρηνικής συνάθροισης», δήλωσε εκπρόσωπος της Υπάτης Αρμοστείας, η Μάρτα Ουρτάδο, σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη.

Ποιος θυμάται ότι η εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ έγινε στο όνομα της Δημοκρατίας και του ψεύδους της δήθεν ύπαρξης όπλων μαζικής καταστροφής;

Και αναρωτιέται καθένας, γιατί τα δυτικά μίντια τηρούν σιγή ιχθύος;

Ίσως γιατί το Ιράκ δεν είναι Βενεζουέλα.

http://artinews.gr