Δολοφονήθηκε στη Τουρκία, 37χρονος Σύρος σκηνοθέτης που κατέγραφε τα εγκλήματα του ISIS

Δολοφονήθηκε στη Τουρκία, 37χρονος Σύρος σκηνοθέτης που κατέγραφε τα εγκλήματα του ISIS

  • |

Ο 37χρονος Σύρος σκηνοθέτης Νάτζι Τζερφ, πολέμιος του καθεστώτος Άσαντ που κατέγραφε ωστόσο παράλληλα και τα εγκλήματα του Ισλαμικού Κράτους, δολοφονήθηκε με μια σφαίρα στο κεφάλι, στη τουρκική πόλη Γκαζιαντέπ της νοτιοανατολικής Τουρκίας, σύμφωνα με την οργάνωση «Η Ράκα σφαγιάζεται σιωπηλά» με την οποία συνεργαζόταν.

Η οργάνωση ανέφερε την Κυριακή μέσω Twitter ότι «ο σκηνοθέτης μας Νάτζι Τζερφ, πατέρας δύο παιδιών, δολοφονήθηκε» με όπλο που έφερε σιγαστήρα.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο 37χρονος σκηνοθέτης γύριζε ντοκιμαντέρ για τις σφαγές που διαπράττουν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.«Δέχτηκε σφαίρα στο κεφάλι ενώ έκανε τον περίπατό του στον δρόμο. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου άφησε την τελευταία του πνοή» μετέδωσε ο ενημερωτικός ιστότοπος T24.

Υποστηρικτής του Ισλαμικού Κράτους υποστήριξε σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι η οργάνωση δολοφόνησε τον «αιρετικό» Νάτζι Τζερφ. Η υπόθεση ερευνάται από την αστυνομία.

Ο Νάτζι Τζερφ, γνωστός πολέμιος του καθεστώτος Άσαντ είχε γυρίσει πολλά ντοκιμαντέρ για τη συριακή κρίση. Συνεργαζόταν με τα μέλη της οργάνωσης «Η Ράκα αιματοκυλίζεται σιωπηρά», η οποία από τον Απρίλιο του 2014 καταγράφει κρυφά τις βαρβαρότητες των τζιχαντιστών στην αυτοαποκαλούμενη «πρωτεύουσα» της ISIS.

«Θα πήγαινε αυτήν την εβδομάδα στο Παρίσι αφού ο ίδιος και η οικογένειά του έλαβαν άσυλο στη Γαλλία» δήλωσε φίλος του υπό καθεστώς ανωνυμίας.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που Σύροι αντιφρονούντες μπαίνουν στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους. Στα τέλη Οκτωβρίου οι τζιχαντιστές ανέλαβαν την ευθύνη για τη δολοφονία του νεαρού ακτιβιστή Ιμπραχίμ Αμπντελκάντερ. Ο ίδιος και ένας φίλος του βρέθηκαν αποκεφαλισμένοι μέσα σε ένα σπίτι στη Σανλιούρφα, στη νότια Τουρκία.