Οι Βρετανοί προτιμούν το Brexit σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Οι Βρετανοί προτιμούν το Brexit σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

  • |

Η πλειοψηφία των Βρετανών που έχουν πάρει οριστική θέση για το εάν η Βρετανία θα πρέπει να μείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα ψήφιζαν την έξοδό της, σύμφωνα με σφυγμομέτρηση της εταιρείας ORB που δημοσιεύθηκε σήμερα. Ενώ ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον προωθεί μια συμφωνία με τους άλλους ηγέτες των 28 χωρών για αλλαγές στην ΕΕ πριν από ένα δημοψήφισμα που αναμένεται το νωρίτερο τον Ιούνιο φέτος, η σφυγμομέτρηση αποκαλύπτει ότι η αντίθεση των πολιτών της χώρας του στην Ένωση αυξάνεται.

Η σφυγμομέτρηση έδειξε ότι παρότι 21% των ψηφοφόρων είναι αναποφάσιστο, το 43% των Βρετανών ψηφοφόρων ήθελαν να φύγει η χώρα από την ΕΕ, ενώ 36% ήθελαν να παραμείνει. Εάν αφαιρεθούν οι αναποφάσιστοι, το ποσοστό των Βρετανών ψηφοφόρων που θέλουν ένα Brexit ανεβαίνει στο 54% και όσων θέλουν την παραμονή στο 46%, από τα αντίστοιχα ποσοστά 51% και 49% πριν από ένα χρόνο.

H σφυγομέτρηση δημοσιεύεται μία ημέρα μετά τη δήλωση Κάμερον ότι οι υπουργοί της κυβέρνησής του θα είναι ελεύθεροι να πραγματοποιήσουν εκστρατεία υπέρ ή κατά της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, πριν από την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος που ενδέχεται να γίνει φέτος.