Κατά του ISIS και η Γερμανία

Κατά του ISIS και η Γερμανία

  • |

Το γερμανικό κοινοβούλιο ενέκρινε την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων για να συμμετάσχουν στις διεθνείς επιχειρήσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία. Η κίνηση έρχεται μετά από σχετικό αίτημα της Γαλλίας, μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι τον Νοέμβριο, οι οποίες κόστισαν τη ζωή σε 130 ανθρώπους.

Τι θα περιλαμβάνει η αποστολή 

Η αποστολή θα περιλαμβάνει αεροσκάφη τύπου Tornado – τα οποία θα πραγματοποιούν αναγνωρίσεις – μαζί με φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού και 1.200 στρατιώτες, οι οποίοι θα σταλούν στην περιοχή. Ωστόσο, οι γερμανικές δυνάμεις δεν θα εμπλακούν σε μάχες.

 Πάντως, ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ προειδοποίησε ότι δεν θα είναι μικρής διάρκειας, ενώ το κόστος της επιχείρησης θα αγγίξει τα 134 δισ. ευρώ. Η γερμανική συμμετοχή είναι περισσότερο υποστηρικτική. Η Γερμανία σε καμιά περίπτωση δεν θα συμμετάσχει ενεργά σε βομβαρδισμούς εναντίον στόχων, όπως το κάνουν οι ΗΠΑ ή η Γαλλία. Η επιχείρηση, όπως όλες οι άλλες που γίνονται εκτός χώρας, θα έχει διάρκεια ενός χρόνου.
Καμία συνεργασία με τον Ασάντ 
Εν τω μεταξύ, η γερμανίδα υπουργός Άμυνας έχει αποκλείσει κάθε πιθανότητα συνεργασίας του γερμανικού στρατού με τον συριακό όσο ο Μπασάρ αλ Άσαντ παραμένει στην εξουσία, ξεκαθαρίζοντας, παράλληλα ότι “δεν υπάρχει μέλλον για τον Άσαντ”.
«Δεν θα υπάρξει συνεργασία με τον Άσαντ και δεν θα υπάρξει συνεργασία με στρατεύματα υπό τη διοίκησή του», δήλωσε η Γερμανίδα υπουργός στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό ARD. Πρέπει να αποφύγουμε την κατάρρευση του κράτους στη Συρία», υπογραμμίζοντας ότι δεν θα πρέπει να επαναληφθούν τα λάθη που έγιναν στο Ιράκ, όπου αποκλείστηκαν από το πολιτικό σύστημα ομάδες που ήταν πιστές στον Σαντάμ Χουσέιν.

Άρχισε το σφυροκόπημα στη Συρία η Βρετανία

Στις 2 Δεκεμβρίου τη νύχτα το κοινοβούλιο της Βρετανίας τάχθηκε κατά πλειοψηφία υπέρ των βομβαρδισμών κατά των τζιχαντιστών στη Συρία.

Αναλυτικότερα, στην ψηφοφορία που διεξήχθη 397 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της συμμετοχής της Βρετανίας σε αεροπορικά πλήγματα κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, έναντι 223 βουλευτών που ψήφισαν κατά. Μόλις 57 λεπτά αφότου εγκρίθηκαν από το κοινοβούλιο της χώρας οι βομβαρδισμοί κατά των τζιχαντιστών στη Συρία βρετανικά βομβαρδιστικά Tornado πραγματοποίησαν τις πρώτες αεροπορικές επιδρομές στη Συρία

Εκτρωφείο Λαγων Καρφής Ευαγγελος