Τα κοτσίδια των Podemos

Τα κοτσίδια των Podemos

  • |

Μια περίοδο που η Ισπανία ακόμα δεν έχει κυβέρνηση και τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών οδηγούν όπως φαίνεται σε αδιέξοδο, στην Βουλή ασχολούνται με τις rasta επιλογές των νεαρών Podemos.

Η κόμμωση ορισμένων βουλευτών έχει ανοίξει μεγάλη συζήτηση στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης και όχι μόνον…

Η φωτογραφία λοιπόν που δείχνει τον απερχόμενο πρωθυπουργό της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, να παρακολουθεί με ανοιχτό το στόμα το νέο συνάδελφο του να περνάει από μπροστά του στην Βουλή αναδημοσιεύτηκε πάλι και πάλι, συζητήθηκε και σχολιάστηκε.

 

Ο νέος βουλευτής είναι ο Αλμπέρτο Ροντρίγκεθ από την Τενερίφη, που εξελέγη με τους Podemos, το κόμμα που υποσχέθηκε να ανατρέψει το πολιτικό κατεστημένο από μέσα, ξεκινώντας από την τελετή ορκωμοσίας όπου οι Podemos ορκίστηκαν μεν να «τηρούν το Σύνταγμα», αλλά υποσχέθηκαν και να δουλέψουν «για να το αλλάξουν».

Αλλά δεν ήταν μόνο η πολιτική τους στάση που προκάλεσε αναταραχή στην παλιά φρουρά, σχολιάζει η ιστοσελίδα thelocal.es.

 

«Δεν με ενδιαφέρει εάν έχουν dreadlocks (όπως λέγεται αυτή η κόμμωση rasta), αλλά θέλω να είναι καθαροί για να μην με κολλήσουν ψείρες» είπε σε συνέντευξη της στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TVE η αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικών ομάδας του Λαικού Κόμματος Σίλια Βιλαλόμπος.

Και το άστοχο σχόλιο πυροδότησε θύελλα αντιδράσεων, με πολλά ισπανικά ΜΜΕ να βρίσκουν την ευκαιρία, εκτός από την… πολιτική διάσταση του θέματος, να θίξουν και το θέμα εάν τέτοιου είδους χτενίσματα συνιστούν απειλή ή όχι για την υγεία…

‘Ηταν όμως και μια καλή ευκαιρία για τους Podemos να μιλήσουν πάλι για τα σκάνδαλα στα οποία εμπλέκονται στελέχη του δεξιού Λαϊκού Κόμματος του Ραχόι.

«Αυτό που πραγματικά βλάπτει την υγεία ενός πολιτικού κόμματος είναι η διαφθορά» ανταπάντησε το νούμερο δυο των Podemos, Iñigo Errejón.

Ενώ ένα άλλο στέλεχος του κόμματος, εκλεγμένο μέλος της Γερουσίας, ο Miguel Ardanuy, που επίσης αγαπά τα dreadlocks πήρε την προσβολή πιο προσωπικά:

«Μακάρι», έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter, «το κόμμα της Βιλαλόμπος να είναι κατά το ήμισυ καθαρό από τα rasta μου…»

 

Οσο για τον Ροντρίγκεθ- τον βουλευτή στην φωτογραφία με τον Ραχόι- αρνήθηκε μεν να μιλήσει για την κομμωτικές του επιλογές, αλλά απάντησε στα σχόλια, μιλώντας σε τοπική εφημερίδα της Τενερίφης:

«Η έλλειψη σεβασμού που μας έδειξαν στην εναρκτήρια συνεδρίαση της Βουλής, μας επιβεβαίωσε τι είδους άνθρωποι είναι… Νομίζω ότι το πρόσωπο (του Ραχόι) δείχνει ότι δεν έχει καταλάβει πως αυτή είναι μια νέα εποχή για την πολιτική και ότι η Βουλή δεν είναι πλέον ο δικός τους αποκλειστικός χώρος»