Η Βενεζουέλα καταδίκασε τους συλληφθέντες μισθοφόρους των ΗΠΑ σε 30 χρόνια φυλακή

Η Βενεζουέλα καταδίκασε τους συλληφθέντες μισθοφόρους των ΗΠΑ σε 30 χρόνια φυλακή

  • |

Οι μισθοφόροι συμμετείχαν στην αποτυχημένη προσπάθεια ναυτικής εισβολής στη Βενεζουέλα μαζί με πενήντα πολίτες της χώρας.
Ο Γενικός Εισαγγελέας της Βενεζουέλας, Ταρέκ Ουίλιαμ Σάαμπ δήλωσε την Παρασκευή ότι ο πρώην στρατιωτικός των ΗΠΑ Λούκ  Ντένμαν και ο Άιραν Μπέρι καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης 20 ετών για συμμετοχή τους στην Επιχείρηση Gedeón κατά της κυβέρνησης του Νικολάς Μαδούρο.

 

“Ομολόγησαν ότι έχουν διαπράξει τα εγκλήματα της συνωμοσίας, της σύστασης παράνομης οργάνωσης διακίνησης πολεμικών όπλων και της τρομοκρατίας σύμφωνα με τον Ποινικό μας Κώδικα” , έγραψε ο Σάαμπ στον λογαριασμό του στο Twitter.

 

Οι μισθοφόροι των ΗΠΑ συμμετείχαν στην αποτυχημένη απόπειρα ναυτικής εισβολής στη Βενεζουέλα μαζί με πενήντα πολίτες της χώρας της Νότιας Αμερικής, οι οποίοι σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον πρόεδρο της Βενεζουέλας.

 

Όπως αναφέρθηκε λεπτομερώς από τον εισαγγελέα της Βενεζουέλας, η απόφαση ελήφθη κατά την πρώτη προκαταρκτική ακρόαση κατά την οποία ο Λουκ Ντένμαν και ο Αίραν Μπέρι “κατηγορήθηκαν από εισαγγελείς υποθέσεων σοβαρών εγκλημάτων και μετά την προανακριτική ακρόαση, ομολόγησαν τη συμμετοχή τους στα γεγονότα”.

 

Οι πρώην στρατιωτικοί που απασχολούνταν στην βορειοαμερικανική ιδιωτική μισθοφορική εταιρεία Silvercorp, συνελήφθησαν στη δεύτερη απόπειρα εισβολής στις ακτές της Βενεζουέλας κατά την οποία τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι πέθαναν και πενήντα άλλοι συνελήφθησαν.

 

Τον περασμένο Μάιο, η δικαιοσύνη της Βενεζουέλας εξέδωσε απόφαση προφυλάκισης για 40 άτομα που συνδέονταν με την αποτυχημένη απόπειρα εισβολής που είχε σκοπό να προκαλέσει μια βίαιη αλλαγή κυβέρνησης στη Βενεζουέλα.

.kommon.gr